søndag den 10. marts 2013

Wok med Kylling og Karrykokos



Igår var jeg på besøg hos min mor. Hun havde noget kylling til aftensmaden, og vi besluttede at lave en wokret ud af kyllingen og en dåse kokosmælk. Det er ikke tit, at jeg ikke tager udgangspunkt i en opskrift, men denne ret er en jeg alligevel vender tilbage til i diverse varianter, fordi den bare ikke kan blive andet end god. Kød, grønsager og tilbehør kan varieres i det uendelig, og styrken i retten er helt op til en selv. 


Wok med Kylling og Karrykokos til 2 personer


Ingredienser:

200 g. kyllingefilet
2 fed hvidløg
1/4 squash
1 rød peberfrugt
2 gulerødder
100 g. sukkerærter
200 g. champignon
1 spsk. olie
2 dl. kokosmælk light
1 spsk. karry
½ tsk. sambal oelek
2 tsk. salt
2 tsk. citronsaft
100 g. jasminris
20 g. cashewnødder

Fremgangsmåde:

1. Hæld risene i en gryde, hæld vand over så det står et godt stykke over risen, tilsæt 1 tsk. salt, bring i kog og kog 10 min. Hæld vandet fra gennem en sigte og hæld risen tilbage i gryden. Lad den hvile. 

2. Skær kylling i strimler, hak hvidløget fint, skær squash i kvarte skiver, peberfrugt i strimler, gulerødder i tynde stave eller skiver, champignon i skiver og sukkerærter i halve. 

3. Opvarm halvdelen af olien i en wok og tilsæt karry. Steg den kort uden at den brænder på.

4. Tilsæt kylling og steg til det er netop mørt, og tag det ud af wokken. 

5. Opvarm resten af olien og tilsæt hvidløg og gulerødder. Steg ca. 5 min. 

6. Tilsæt champignon og steg til vandet er fordampet. 

7. Tilsæt peberfrugt, sukkerærter og squash og steg få min. 

8. Tilsæt kokosmælk, sambal oelek, citronsaft og salt og varm igennem. Tilsæt kyllingen og server med ris og grofthakkede cashewnødder.

ProPoints:14 points per person

Ingen kommentarer:

Send en kommentar