onsdag den 31. juli 2013

Bulgursalat med Kidneybønner og Æble

Ugens tema: Frokostsalater






Denne frokostsalat kan med fordel medbringes på madpakken. Den er vegetarisk og kan gøres vegansk, hvis Cheasy Fraiche erstattes med sojayoghurt. Den kan også tilsættes f.eks. kylling, hvis man ønsker kød. Dressingen er ret spicy, men mildnes let.

Bulgursalat med Kidneybønner og Æble til 2 personer


Ingredienser:

120 g. bulgur
½ spsk. olie
½ porre
1 grønt æble
1 dåse kidneybønner
salt og peber
tørret mynte

1 dl. Cheasy Fraiche eller græsk yoghurt
1 spsk. sambal oelek
salt

Fremgangsmåde:

1. Rør Cheasy Fraiche med sambal oelek og smag til med lidt salt.

2. Kog bulguren og skyld bønnerne godt.

3. Skær porre i tynde ringe og steg dem 3-4 min i olie til de er bløde. Tilsæt bulgur og bønner og smag til med salt, peber og mynte. Køl helt af.

4. Skær æblet i små tern og vend i salaten. Pak i plastbøtter med dressingen ved siden af eller server med dressing på toppen. 



tirsdag den 30. juli 2013

Bulgursalat med Appelsin og Bønner

Ugens tema: Frokostsalater




Jeg spiste denne salat til frokost, hvor den var rigtig lækker, men den er lige så velegnet som tilbehør til f.eks. fisk, kylling eller en steak. Sødmen fra appelsinerne giver den en lidt anderledes smag og det står godt til det skarpe forårsløg. 

Bulgursalat med Appelsin og Bønner til 2 personers frokost

Ingredienser:

100 g. bulgur
2 appelsiner
100 g. grønne bønner
1 snackpeber
4 forårsløg
2 dl. finthakket iceberg
1 dl. grofthakket basilikum
1 spsk. olie
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Kog bulguren ti min i letsaltet vand, dræn den og afkøl straks i koldt vand. Lad den dryppe af.

2. Kog bønner fem min i letsaltet vand, dræn dem og afkøl straks i koldt vand. Lad dem dryppe af.

3. Skær bønner i halve, snackpeber i fine tern og forårsløg i tynde skiver.

4. Riv skallen af ½ appelsin og læg i en lille skål. Skær top og bund af appelsinerne og skær skallen af med en skarp kniv. Skær i tynde både uden at medtage den hvide midte. Vrid saften af det overskydne og hæld den ned til appelsinskallen sammen med saften på skærebrættet.

5. Bland bulgur med grøntsager, salat, basilikum og appelsin.

6. Rør olie i appelsinsaften og smag til med salt og peber. Vend i salaten og server.




mandag den 29. juli 2013

Salat med Nektarin og Gedeost

Ugens tema: Frokostsalater

I denne uge vil jeg komme med nogle forslag til salater, der kan spises til frokost. Oftest vil de også kunne bruges til en let middag eller som tilbehør til kød. Kendetegnende for salaterne er, at de er fyldige og mættende. Nogle vil være egnede til madpakken, mens andre vil være bedst at lave hjemme lige før spisetid.






Det er nok ikke helt korrekt at kalde dette en salat. Det er grillede nektariner ovenpå salat. Men ikke desto mindre er det super lækker sommermad. Salaten kan sagtens bruges som en forret eller som tilbehør til en kødret. Jeg spiste et stykke brød til salaten. 

Salat med Nektarin og Gedeost til 2 personer

Ingredienser:

Salat:
2 nektariner
50 g. gedeost (Chévre)
75 g. salatblade
½ rødløg
½ bdt. basilikum

Dressing:
1 spsk. hindbæreddike
1 spsk. olivenolie
1 tsk. akaciehonning
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Halver nektarinerne og fjern stenen. Fordel osten i hullerne og grill nektarinerne på havegrillen eller en grillpande 15 min. 

2. Skyld og tør salaten og hak rødløg groft. Bland med basilikum.

3. Rør dressingen sammen og vend den i salaten. Anret på en tallerken med nektarinerne øverst. Server med godt brød.



lørdag den 27. juli 2013

Pizza med Wasabi, Røget Laks og Rucolasalat

Ugens tema: Fastfood i forklædning



Denne pizza er på ingen måde traditionel. Der er ingen tomat, ingen smeltet ost og ingen oregano. Det er tværtimod en rigtig sommerpizza med friskost, røget laks og dejlig, frisk rucola.  Opskriften stammer fra maj måneds nummer af Magasinet Mad! Jeg brugte min favorit pizzabund opskrift, som du finder her


Pizza med Wasabi, Røget laks og Rucolasalat til 2 personer


Ingredienser:

1 portion pizzadej som her
100 g. friskost naturel
1 tsk. wasabipaste
100 g. røget laks
salt og peber
50 g. rucola
1 rødløg
1 citron
olivenolie

Fremgangsmåde:

1. Rul pizzadejen ud til to pizzabunde og bag dem 5-8 min ved 250 grader på en pizzasten eller en brandvarm bageplade. Pizzabundene skal være sprøde og gennembagte. Lad dem køle en smule af.

2. Rør friskost med wasabi, smag til undervejs.  

3. Smør friskost på pizzabundene, læg laksen ovenpå og drys med salt og peber.

4. Skyl og tør rucolaen og skær rødløg i tynde skiver. Fordel det på pizzaerne og dryp med citronsaft og lidt olivenolie. Server



fredag den 26. juli 2013

"Pølsehorn" med Krydret Oksekød

Ugens tema: Fastfood i forklædning




Pølsehorn er en rigtig børnefavorit, som de fleste synes rigtig godt om. Men de kan være svære at varierer. I denne version er pølsen erstattet af godt krydret oksekød, og det er ikke længere en børnefavorit, men en voksensnack. Den har et hav af muligheder. Madpakken, frokostbordet, skovturen, en snack osv. Jeg spiste dem sågar til aftensmad med en stor skål salat til. Jeg syntes rigtig godt om det krydrede oksekød, og grovheden i brødet mættede godt. 


"Pølsehorn" med Krydret Oksekød, 16 stk. 


Ingredienser:

Dej:
25 g. gær
2½ dl. vand
1 spsk. olie
125 g. fuldkornshvedemel
1 tsk. groft salt
ca. 200 g. hvedemel

Kødfyld:
400 g. hakket oksekød 5 %
1 spsk. ketchup
1 tsk. tabasco
1 tsk. salt
peber
1 æg

1 æg
flagesalt

Fremgangsmåde:

1. Rør gær ud i vand, tilsæt olie, salt og fuldkornshvedemel og tilsæt hvedemel lidt efter lidt. Ælt grundigt. Hæver tildækket og lunt 30 min. 

2. Rør kødet med ketchup, tabasco, salt, peber og æg. 

3. Rul dejen ud til en stor firkant (30x30 cm.) og skær i 16 firkanter. Del kødet i 16 stykker og rul til pølser. Læg dem på dejfirkanterne og rul sammen. Læg på bagepapir og lad dem efterhæve 3o min. lunt og tildækket.

4. Pensl med æg og drys med flagesalt. Bag ca. 15 min ved 225 grader. 

torsdag den 25. juli 2013

Tortillaburger

Ugens tema: Fastfood i forklædning




The burger goes Tex Mex. Det er i bund og grund hvad der sker her. En burgerbøf i en mexicansk sammenhæng. Ren kræs, især hvis du som jeg er vild med koriander. Retten kan sagtens laves med en traditionel burgerbolle, men tortillapandekagerne giver mulighed for en langt større mængde grønt. 

Tortillaburger til 2 personer


Ingredienser:

4 små fuldkornstortillaer
2 spsk. hot salsa eller tacosauce

Bøffer:
200 g. hakket oksekød 5 %
2 tsk. tacokrydderi
½ løg
½ bdt. frisk koriander

Dressing:
4 spsk. creme fraiche 5 %
½ bdt. frisk koriander
salt og peber

Fyld:
Icebergsalat
2 dl. majs
2 tomater

Fremgangsmåde:

1. Ælt kødet med tacokrydderi, finthakket løg og grofthakket koriander. Form to flade bøffer og steg 2 min på hver side.

2. Rør creme fraiche med grofthakket koriander og salt og peber.

3. Snit iceberg i strimler og skær tomaterne i skiver.

4. Varm tortillaerne i staniol i ovnen eller kort på en pande og læg to af dem på to tallerkener. Smør salsa'en på og læg de to øvrige tortillaer over. Fordel salat, tomat og majs herover og top med dressing. Læg bøfferne øverst og server.



tirsdag den 23. juli 2013

Burger med Svinehak og Avocadocreme

Ugens tema: Fastfood i forklædning






Det ligner en mexicansk burger, men det er det ikke helt. Bøffen er lavet af hakket svinekød rørt med soltørret tomat, oliven, løg og feta - den er vel nærmest græsk. Dertil er der en syrlig avocadocreme med lidt chili, som står virkelig godt til bøffen. Et alternativ til den traditionelle burger, hvis den er gået hen og blev lidt kedelig. 


Burger med Svinehak og Avocadomos til 2 personer


Ingredienser:

Bøffer:
200 g. hakket svinekød 5 %
1 spsk. finthakket løg
2 spsk. hakkede soltørrede tomater
15 g. grønne oliven i små tern
15 g. feta 3 % i små tern
1 spsk. mel
salt og peber
2 tsk. oliemargarine

Avocadocreme:
1 avocado
1 spsk. citronsaft
½ spsk. finthakket løg
½ tsk. sambal oelek
1 dl. strimlet salat

2 store fuldkornsburgerboller
2 tomater

Fremgangsmåde:

1. Mos avocadokødet med en gaffel og rør sammen med citronsaft, løg, sambal oelek og salat.

2. Varm burgerbollerne i ovnen eller på brødristeren og skær tomaterne i skiver.

3. Rør kødet med løg, soltørret tomat, oliven, feta, mel, salt og peber. Form til to flade bøffer med en lidt større diameter end burgerbollerne. Steg dem 3-4 min på hver side i oliemargarine.

4. Læg tomatskiver på bunden af burgerbollerne. Fordel avocadomosen ovenpå, derpå bøffeerne og til sidst resten af tomaterne. 



mandag den 22. juli 2013

Gratinerede Hotdogs

Ugens tema: Fastfood i forklædning

Vi kender alle sammen hotdogs, pizza, burgere osv. Især i de mest kendte varianter. Men der er et hav af muligheder for at variere disse retter, så i denne uge vil jeg lave fastfoodretter, der kan genkendes, men som også er markant anderledes end de fleste kender dem. 





Den første ret er gratinerede hotdogs. Som I kan se på billedet, er det en god ide at holde lidt bedre øje med dem under gratineringen, end jeg gjorde ;) 

Gratinerede Hotdogs til 2 personer


Ingredienser:

1 baguette a 150 g.
4 pølser
2 tsk. sennep
2 spsk. ketchup
½ rød peber
1 forårsløg
100 g. revet ost 13 %

Fremgangsmåde:

1. Skær baguetten over midt på og flæk de to halve på den modsatte led af, hvad du plejer. Altså fra midten af toppen til midten af bunden. Rist ydersiden på de 4 halve på brødristeren.

2. Kog eller steg pølserne.

3. Skær peberfrugten i små tern og snit forårsløget groft.

4. Flæk de fire brød halvvejs igennem og smør med sennep. Sprøjt ketchup i rillen og læg en pølse over. Sæt hotdogs'ne i et ildfast fad.

5. Drys peberfrugt og forårsløg over og drys osten øverst.

6. Gratiner under ovnens grill til osten er smeltet og server med salat.


lørdag den 20. juli 2013

Kyllingespyd med Stært Jordbærsalat

Ugens tema: Jordbær til aftensmad






Endnu en ret med kyllingespyd, denne gang med en noget anden salat. Salaten er spicy - hvilket selvfølgelig kan reguleres med mængden. Jeg fik lige rigelig i og har skrevet en lavere mængde i opskriften end jeg puttede i. Opskriften stammer fra junis nummer af Spis bedre. 


Kyllingespyd med Stærk Jordbærsalat til 2 personer


Ingredienser:

200 g. kyllingebryst
2 tsk. olivenolie
1 tsk. timian
½ tsk. salt
peber

250 g. jordbær
2 forårsløg
6 skiver jalapenos fra glas
2 tsk. akaciehonning
2 tsk. olivenolie
salt

½ bakke rucola
120 g. groft brød

Fremgangsmåde:

1. Rens jordbær og skær dem i skiver, snit forårsløg groft og skær jalapenos i mindre stykker. Fjern evt. kernerne. 

2. Rør honning og olie sammen og smag til med salt. Vend jordbær, forårsløg og jalapenos i. 

3. Skær kyllingen i 16 stykker og vend i olie, timian, salt og peber. Sæt på 4 spid (udblødt i vand hvis de er af træ) og steg 3-4 min på hver side til de netop er gennemstegt.

4. Anret jordbærsalat ovenpå skyllet og tørret rucola og anret kyllingespyd og brød ved siden af. 

fredag den 19. juli 2013

Kyllingespyd Tandoori og Jordbærsalat

Ugens tema: Jordbær til aftensmad






Kombinationen i denne ret er måske nok lidt aparte. Oftest blander jeg ikke indisk mad med andre køkkener, men det indiske består udelukkende i  marinaden og brødet, så det passede faktisk ganske fint til den sprøde, friske jordbærsalat. Salaten kan spises til alt muligt andet, så det er op til den enkelte. Som I kan se på billedet er spydene lidt brankede, og det sker ofte når man griller yoghurt, men det er kun et lille tyndt lag, så det giver ikke kyllingen en dårlig smag.

Kyllingespyd Tandoori og Jordbærsalat til 2 personer


Ingredienser:

Kyllingespyd:
250 g. kyllingebryst
1 spsk. tandoorikrydderi
1 spsk. limesaft
1 dl. yoghurt naturel el. græsk yoghurt

Salat:
1 fennikel
½ bakke rucola
150 g. jordbær
½ potte basilikum

Dressing:
2 tsk. balsamico
2 tsk. rørsukker
2 tsk. olivenolie
salt og peber

2 naan brød

Fremgangsmåde:

1. Hvis du bruger træspyd lægges de i koldt vand. 

2. Rør yoghurt sammen med limesaft og tandoorikrydderi. Skær kyllingen i 12 stykker og vend den i yoghurten. Lad den marinere i køleskabet mindst en halv time og gerne 2-3 timer.

3. Skær fennikel i papirtynde skiver og hæld iskoldt vand over. Stil dem i køleskabet 15 min og dræn vandet fra.

4. Skyld og tør rucolaen og skyld jordbærerne og skær dem i kvarte. 

5. Anret rucola, fennikel, jordbær og basilikumblade på to tallerkener. Rør dressingen sammen og dryp den over. 

6. Sæt kyllingestykkerne på 4 spyd og grill dem på grill-panden eller en havegrill et par min. på hver side til kyllingen er netop gennemstegt. 

7. Anret sammen med lunede naan brød ved salaterne. 




torsdag den 18. juli 2013

Jordbærwrap

Ugens tema: Jordbærwrap






Kombinationen i denne wrap kan synes en smule sjov, men det smager virkelig godt. Sødmen fra jordbær og rosiner går super godt i hånd med den skarpe tzatziki og rucola. Opskriften er fra et ældre nummer af Spis Bedre, og det er virkelig sommermad der spiller - enten til frokost til aften. Retten er vegetarisk og bliver vegansk ved at erstatte Cheasy Fraiche med en sojayoghurt. Hvis du ønsker kød kan kikærterne erstattes af grillet kylling. 

Jordbærwraps til 2 personer


Ingredienser:

80 g. bulgur
½ dåse kikærter
salt og peber
100 g. jordbær
50 g. rucola
4 små fuldkornstortillas
50 g. nødde-rosinblanding (jeg købte min i Fakta)
½ agurk
2 fed hvidløg
1 dl. Cheasy Fraiche (eller græsk yoghurt)

Fremgangsmåde:

1. Kog bulguren og skyld den straks i koldt vand.

2. Skyld kikærterne og bland med bulgur. Krydr med salt og peber.

3. Skyld og tør salaten og rens jordbær og skær dem i skiver.

4. Skær agurken over på langs og fjern kernerne. Riv resten groft og pres væden fra. Bland med presset hvidløg og Cheasy Fraiche. Smag til med salt og peber.

5. Varm tortillaerne i staniol i ovnen ved 150 grader ca. 5 min. 

6. Fordel bulgurblanding, salat, jordbær, tzatziki og nøddeblanding på tortillas og fold sammen. Server. 

onsdag den 17. juli 2013

Svinekoteletter og Bulgursalat med Jordbær

Ugens tema: Jordbær til aftensmad





Jeg fandt denne ret i juni's nummer af Spis Bedre. Det er en grillet svinekotelet og en bulgursalat med frugt, chili, dressing og salat. Virkelig lækker kombination af sødt, surt, salt og bittert. Jeg bruger ofte skinkesteaks i stedet for koteletter, da de er mere møre og kødfulde. 

Svinekoteletter og Bulgursalat med Jordbær til 2 personer


Ingredienser:

2 store svinekoteletter
salt og peber
½ lime

75 g. salatblade
2 nektariner
125 g. jordbær
½ rød chili
1½ dl. bulgur
1 spsk. limesaft
½ spsk. olivenolie
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Kog bulguren og køl den straks af i koldt vand.

2. Skær nektariner og jordbær i skiver, skær chilien i små tern og skyld og tør salaten.

3. Rør limesaft, olivenolie, salt og peber sammen og vend med bulgur og salat. 

4. Krydr koteletterne med salt og peber og steg på en grill eller grillpande. Server med salaten. 



tirsdag den 16. juli 2013

Quinoasalat med Asparges, Jordbær, Edamame og Feta

Ugens tema: Jordbær til aftensmad





Jeg fandt denne enormt lækre opskrift hos de søde piger på Plat de jour. Du kan se deres indlæg her. Jeg har ændret lidt i nogle af mængderne, og jeg skriver opskriften som jeg lavede den. 

Jeg lavede salaten i forbindelse med en lang dag med skolehjemsamtaler, så den kom i en bøtte og med på job. Det fungerede super godt, og jordbærerne blev ikke bløde eller trælse. Salaten har en virkelig god kombination af skarpe forårsløg, salt feta, søde/syrlige jordbær og let bitre mandler. Den var virkelig lækker og sommerlig.

Jeg spiste salaten til aftensmad, men den kan også både være en frokost eller et tilbehør. Det er helt op til den enkelte :)

Quinoasalat med Asparges, Jordbær, Edamame og Feta til 2 personers aftensmad


Ingredienser:

Salat:
120 g. quinoa
250 g. jordbær
350 g. asparges
6 forårsløg
½ dl. mandler
3/4 bdt. mynte
100 g. feta 5 %
100 g. bælgede edamamebønner

Dressing:
1 spsk. olivenolie
1 tsk. akaciehonning
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Skyld quinoaen grundigt i koldt vand og kog den derefter ca. 15 min. Se på pakken. Skyld den i koldt vand til den er afkølet og lad den dryppe af. 

2. Skær jordbær i skiver, asparges i 2 cm. snitter og forårsløg i skiver. Hak mandler og mynte groft.

3. Bland quinoa, jordbær, asparges, forårsløg, mandler, mynte, feta og edamamebønner i en stor skål.

4. Rør olie og honning sammen og krydr med salt og peber. Vend forsigtigt dressingen i salaten og server.


mandag den 15. juli 2013

Chévre Chaud med Jordbær

Ugens tema: Jordbær til aftensmad

Så er jeg tilbage efter en uges ferie i Hamborg. En virkelig fantastisk by kun en spytklat fra lille Danmark. 
I denne uge kommer det til at handle om jordbær. I Danmark er vi gode til at bruge jordbær i desserter og kager, men sæsonen er så kort, så denne uge kommer til at handle om, hvordan man kan få flere jordbær ind i hovedretterne.





Chévre chaud er en klassisk fransk bistrosalat, hvor brød gratineret med gedeost serveres på en salat med vinaigrette. I denne version er der tilsat jordbær og valnødder. Opskriften stammer fra junis nummer af Spis Bedre, og den smager helt fantastisk. Som et selvstændigt måltid er det nok lige rigeligt let, men som tilbehør til f.eks. grillet kylling, steak eller svinemørbrad er det helt perfekt. 

Chévre Chaud med Jordbær til 2 personer


Ingredienser:

Salat:
250 g. jordbær
75 g. salatblade
50 g. valnødder
½ rulle gedeost (Chévre)
1 baguette á 150 g.

Vinaigrette:
½ tsk. sennep
½ tsk. akaciehonning
2 tsk. æblecidereddike
1 spsk. rapsolie
peber

Fremgangsmåde:

1. Rens jordbær og skær i skiver. Skyld og tør salaten. 

2. Anret salat, jordbær og valnødder på et fad.

3. Rør vinaigretten sammen og hæld den over salaten. Drys med peber.

4. Skær baguette og gedeost i 10 skiver hver, læg osten på brødskiverne og gratiner under grillen 2-4 min til de er gyldne. Pas på de ikke bliver brændte. 

5. Server brødene ovenpå salaten. 


fredag den 5. juli 2013

Wrap med Røget Laks og Mango

Ugens tema: Wraps til frokost






Denne wrap er fyldt med røget laks, mango, pinjekerner, parmesanost og rucola. En lækker blanding der synes både italiensk og asiatisk på en og samme tid, men den fede fisk og den søde mango går virkelig godt hånd i hånd. 


Wrap med Røget Laks og Mango til 2 personer


Ingredienser:

2 store fuldkornswraps 
50 g. røget laks
1 stor håndfuld rucola
30 g. parmesan i flager
20 g. pinjekerner
1/4 mango

Fremgangsmåde:

1. Rist pinjekernerne let på en pande og skær mangoen i små tern.

2. Læg laks på de to wraps. Fordel rucola, parmesan, pinjekerner og mango herover og rul stramt sammen.

3. Server med det samme eller pak i film til madpakken. 

torsdag den 4. juli 2013

Wrap med Roastbeef, Peberrod og Friskost

Ugens tema: Wraps til frokost






Jeg holder meget af at putte roastbeef i mine wraps. Det giver en lækkert fyldig smag og smager af forkælelse, samtidig med at det ikke er synderlig usundt. I denne wrap komplementeres den milde roastbeef og friskost af skarpe forårsløg og revet peberrod. 

Wrap med Roastbeef, Peberrod og Friskost til 2 personer


Ingredienser:

2 store tortilla'er
2 spsk. friskost light
2 tsk. revet peberrod
salt og peber
2 forårsløg i skiver
1 håndfuld salat
1 pk. roastbeef i skiver ca. 70 g.

Fremgangsmåde:

1. Smør tortillaerne med friskost og drys med peberrod. Krydr med salt og peber.

2. Fordel salat og forårsløg på tortillaerne og læg roastbeef øverst.

3. Rul stramt sammen og server eller pak i film til madpakken. 



onsdag den 3. juli 2013

Wrap med Skinke og Urtesalat

Ugens tema: Wraps til Frokost





Hvor gårdsdagens wrap var med pesto som dressing, så er denne med en dijonnaise. Grønsagerne minder om igår, men er blancherede og har derfor et andet bid. Som helhed er denne wrap derfor noget anderledes, selv om de umiddelbart kan syne lidt ens. Som nævnt igår bruger jeg altid fuldkornstortillas, men det er en smagssag, og du kan bruge de wraps, du synes er bedst.

Wrap med Skinke og Urtesalat til 2 personer


Ingredienser:

1 gulerod
½ porre
50 g. mayonnaise light
1 tsk. sennep
½ spsk. citronsaft
salt og peber
100 g. røget skinke
2 store fuldkornstortillas

Fremgangsmåde:

1. Skær gulerod og porre i fine strimler og blancher dem 2 min i kogende vand. Dræn vandet fra og afkøl med det samme i koldt vand. Dryp godt af.

2. Rør mayonnaise med sennep, citronsaft, salt og peber og rør grønsagerne heri.

3. Fordel skinken på de to wraps og fordel grønsagsmayonnaisen ovenpå.

4. Rul stramt sammen og skær i halve på tværs. Server eller pak i film til madpakken. 


tirsdag den 2. juli 2013

Wrap med Roastbeef, Tzatziki og Saltede Rødløg

Ugens tema: Wraps til frokost







Jeg fandt denne opskrift i et ældre nummer af Spis Bedre, hvor wrappen var med pastrami. Jeg havde ikke lige tænkt at min ellers velassorterede Føtex ikke solgte dette produkt, men det gjorde de ikke. Så min wrap blev med roastbeef, som jeg tilmed fik på tilbud ;)


Wrap med Roastbeef, Tzatziki og Saltede Rødløg til 2 personer


Ingredienser:

1/4 agurk
3/4 dl. Cheasy Fraiche
1 fed hvidløg
salt og peber
½ rødløg
2 store tortillas
salat
70 g. roastbeef
25 g. oliven i tern

Fremgangsmåde:

1. Skær rødløg i tynde skiver og drys salt over. Lad dem trække ti min og skyld dem. 

2. Skræl agurken og skrab kernene ud. Skær den i små tern og bland med Cheasy fraiche, hvidløg, salt og peber.

3. Fordel tzatziki på tortillas og læg salat, roastbeef, rødløg og oliven over. Rul sammen og server eller pak i film til madpakken.