tirsdag den 31. december 2013

Sprød Orientalsk Hvidkålssalat




Først og fremmest vil jeg gerne ønske jer alle et godt nytår.

Denne opskrift stammer fra Claus Meyers Almanak, hvilket i sig selv normalt er et kvalitetstegn, og den smager da også helt fantastisk trods den manglende fotogenitet hehe. Man opdager slet ikke at det er rå kål, man sidder og spiser i store mængder, for smagen er orientalsk og spændende. Ved at justere mængden af sambal oelek kan man gøre den meget spicy eller egnet til alle. Opskriften, som jeg skriver den, er ikke spicy.

Sprød Orientalsk Hvidkålssalat til 2 personer



Ingredienser:

200 g. hvidkål
4 tsk. sojasauce
½ spsk. æblecidereddike
1 tsk. olivenolie
½ spsk. akaciehonning
½ lime
1/4 tsk. sambal oelek
1/4 bdt. koriander
25 g. peanuts
15 g. sesam

Fremgangsmåde:

1. Snit hvidkålen fint.

2. Rør sojasauce, eddike, olie, honning, revet skal og saft af lime og sambal oelek sammen.

3. Rist sesam på en tør pande og køl af.

4. Bland hakket koriander i hvidkålen og vend dressingen i. Drys med peanuts og ristet sesam og server.

mandag den 30. december 2013

Æblemarmelade




Jeg kan godt lide at have noget hjemmelavet med, når jeg tager på besøg, i stedet for de traditionelle blomster. I år til jul lavede jeg denne og en anden marmelade, som jeg hældte på nogle fine glas, som jeg fandt i Søstrene Grenes, bandt et lille silkebånd om (ligeledes fra Søstrene Grenes) og så var gaven klar.

Denne marmelade synes jeg er enormt lækker. Den er sød og blød og med en dejligt mild smag af æble. Marmeladen er tilsat stjerneanis, som giver den en smule anissmag uden på nogen måde at overdøve den søde æblesmag. Er man ikke til anis kan denne erstattes med f.eks. vanille. 

Æblemarmelade, 4 små glas


Ingredienser:

1 kg. æbler
2 dl. vand
500 g. sukker
3 hele stjerneanis
1 spsk. citronsaft

Atamon

Fremgangsmåde:

1. Skræl æblerne, fjern kernehus og blomst og skær dem i mindre tern. 

2. Kom æbletern og vand i en gryde og kog 10 min under låg.

3. Tilsæt sukker og stjerneanis og kog 20 min. Fjern stjerneanis og mos æblerne med en hulske eller noget lignende. Der må godt være æblestykker, men de skal helst ikke være for store.

4. Kog yderligere 10 min. og rør citronsaft og 1 tsk. atamon i. Lad marmeladen køle 15 min. i gryden. 

5. Skyld marmeladeglas i atamon og hæld marmeladen i. Luk straks og stil koldt. 



lørdag den 28. december 2013

Laks med Pasta og Basilikumcreme




Her i juletiden kan det være forfriskende med noget mad, der overhovedet ikke smager af jul. I denne omgang blev det til et lækkert stykke stegt laks med pasta og en sommerlig basilikumcreme. Super lækkert og meget nemt. Jeg spiste citronstegte rosenkål til, men en grøn salat eller grønne ærter vil også passe fortrinligt til.

Laks med Pasta og Basilikumcreme til 2 personer


Ingredienser:

2 stk. laks a 125 gram
salt og peber
oliemargarine

100 g. pasta
½ squash

½ potte basilikum
2 dl. Cheasy Fraiche
1 fed hvidløg
salt 

Fremgangsmåde:

1. Kog pastaen.

2. Skær squash i tynde strimler med en kartoffelskræller. 

3. Blend basilikum, Cheasy Fraiche, hvidløg og salt til en glat creme. 

4. Krydr laksestykkerne med salt og peber og steg dem i oliemargarine. 

5. Kog squash med pastaen de sidste 30 sekunder og dræn den. 

6. Anret laks og pasta på to tallerkener og hæld cremen over.

fredag den 27. december 2013

Pulled Pork




Der er stadig mange mennesker, der ikke har smagt pulled pork, og det synes jeg simpelthen er synd. Det er super nemt at have med at gøre, og så smager det fantastisk. Og det kan sagtens serveres for gæster. 

Opskriften er fra Loui og Bearnaisen, og det er helt klart også min nye favorit pulled pork. Jeg lavede opskriften som den står hos Louise, og det er sådan jeg gengiver den her.

Jeg serverede min pulled pork i burgers med min favorit coleslaw, som du finder her, og mayonnaisedressingen som du finder her. Dressingen kan erstattes af barbequesauce, som også smager fantastisk til.

Pulled Pork til 8 personer personer


Ingredienser:

ca. 1,7 kg. nakkekam
50 g. brun farin
50 g. paprika
2 spsk. peber
2 spsk. salt
1 tsk. hvidløgspulver
1 tsk. løgpulver
1 tsk. røget paprika

Fremgangsmåde:

1. Bland farin, paprika, peber, salt, hvidløgspulver, løgpulver og røget paprika i en skål.

2. Læg kødet i en stor plastpose og hæld krydderierne deri. Bind knude på posen og fordel krydderierne inde i posen med hænderne.

3. Læg posen i køleskabet til næste dag.

4. Tag kødet ud af posen og læg det i et ildfast fad eller en stegegryde af jern. Sørg for at få resten af krydderierne med ud.

5. Hæld 4 dl. vand i fadet/gryden, læg låg/stanniol på og sæt i ovnen ved 100 grader i 10-12 timer. Vend efter 5-6 timer. Hæld mere vand ved hvis den er ved at løbe tør.

6. Pil kødet fra hinanden med to gafler og server.

torsdag den 26. december 2013

Rosenkålssalat med Æbler




Vi kender alle den der kogte rosenkål, der smager mistænkelig meget af sure tæer. Og det er bare så synd, for rosenkål kan noget, som mange ikke ved. Den lille kål er meget mildt i smagen, når den er rå, og den egner sig virkelig godt til at blive spist rå. Her er en lækker salat med sund og lækker kål og masser af smag fra søde  æbler, syrlig citronsaft, skarp sennep og salte nødder.

Rosenkålssalat med Æbler til 2 personer


Ingredienser:

250 g. friske rosenkål
1 rødt æble
1 romainesalat

½ tsk. sennep
½ spsk. citronsaft
1 spsk. olivenolie
1 spsk. frisk timian
½ tsk. akaciehonning
salt og peber

30 g. peanuts eller salatblanding

Fremgangsmåde:

1. Rens rosenkål og skær dem i halve. Snit i fine strimler. 

2. Skær æblet i små tern og snit romainesalaten fint.

3. Rør sennep, citronsaft, olivenolie, honning og timian sammen og smag til med salt og peber.

4. Bland rosenkål, æble og romainesalat sammen og vend med dressingen. Drys peanuts eller salatblanding på toppen. 

tirsdag den 24. december 2013

Glædelig Jul og Peanutbutter Bars (kage uden ovn)




Først og fremmest vil jeg gerne ønske jer alle en rigtig glædelig jul. Jeg håber, at I får en dejlig dag med masser af lækker mad. Derudover får I her en lynhurtig lækkerbisken, som kan laves helt uden ovn. Den er virkelig lækker og vil være god til en kop kaffe ovenpå julefrokosten. 

Jeg fandt engang denne opskrift på "Mit livs kogebog", og jeg vidste med det samme, at den måtte jeg prøve. Det er svært at sige om det her er kage eller konfekt, men et bud er, at det er noget midt imellem. 

Opskriften er en superlækker peanutbuttermasse med chokolade på toppen, og da den ikke skal bages egner den sig også til f.eks. en sommerhustur eller små kollegieværelser uden ovn. 

Lækker er den i hvert fald, og det er bestemt ikke sidste gang den bliver kreeret her. Det tager ikke ret lang tid og så kan den let stå i køleskabet et døgn inden den spises.

Du kan se den originale opskrift her.

Peanutbutter Bars, 24 stk.


Ingredienser:

250 g. smør
300 g. digestive
75 g. farin
175 g. flormelis
1 tsk. vanillesukker
350 g. creamy peanutbutter
200 g. lys chokolade

Fremgangsmåde:

1. Knus kiksene grundigt. Det er nemmest i en minihakker, men kan også gøres i en plastikpose med en kagerulle eller flaske.

2. Smelt smørret og hæld det i en skål med kiks, farin, flormelis, vanillesukker og peanutbutter.

3. Blend med en stavblender til en helt glat masse.

4. Hæld massen i en form 20x30 cm beklædt med bagepapir.

5. Smelt chokoladen over vandbad og fordel den over massen. 

6. Sæt kagen i køleskabet et par timer - og gerne til dagen efter. Skær den i firkanter og server.


mandag den 23. december 2013

Røget Laks med Dildstuvede Kartofler




Her i julen kan man få brug for let mad i flere betydninger. Både mad som er let at lave og mad som ligger let i maven. Denne ret er begge dele - bruger man en rest kogte kartofler tager det faktisk kun 10 min. 

Mange af os ser mest røget laks som en pålægsvare - som noget man spiser til frokost, men røget laks kan sagtens indgå i aftensmaden, og det er bestemt ikke mindre lækkert på den måde. 

Røget Laks med Dildstuvede Kartofler til 2 personer


Ingredienser:

125-150 g. røget laks
2½ dl. madlavningsfløde
1 tsk. sennep
1 spsk. citronsaft
1 spsk. tørret dild
400 g. kogte kartofler
½ rødløg
2 spsk. kapers
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Bland madlavningsfløde med sennep, citronsaft og dild i en gryde. Bring i kog og kog 1-2 min. Smag til med salt og peber.

2. Skær kartoflerne i skiver eller tern og rør dem i saucen. Varm igennem.

3. Fordel kartofler på to tallerkener og anret laksen ovenpå. Pynt med rødløg i skiver og kapers. 

4. Server med en skål salat.



søndag den 22. december 2013

Andebryst med Ovnstegte Kartofler og Rodfrugter




Julestemningen lagde sig stille og roligt da duften af stegt and spredte sig i min lejlighed. Jeg elsker and, og det er slet ikke nok med en gang om året. Og heldigvis har supermarkederne været super gode til at sælge billige andebryster i år.

Denne ret kan spises en helt almindelig hverdagsaften op til jul, den kan spises efter jul, den kan serveres for gæster, og den kan endda udgøre et alternativ til den traditionelle and juleaften. Det er helt op til dig selv.

Hvis retten ønskes mere mager vendes kartofler og grøntsager i ½ spsk. olie i stedet for andefedt. 

Andebryst med Ovnstegte Kartofler og Rodfrugter til 2 personer


Ingredienser:

2 små eller 1 stort andebryst
salt og peber
300 g. gulerod
1 porre
300 g. kartofler

2 spsk. akaciehonning
1 spsk. sennep
1 spsk. æblecidereddike
1 spsk. olivenolie

Hakket persille

Fremgangsmåde:

1. Skær porren i ringe, skræl gulerødderne og skær dem i tern. Vask kartoflerne og skær dem i tern. Snit fedtet på andebrystet i tern på skrå.

2. Læg andebrystet med fedtsiden nedad på en tør pande og steg ved middel varme til fedtet er smeltet fra og skindet er sprødt 5-8 min.

3. Vend andebrystet om og brun det på bagsiden. Krydr med salt og peber og læg det på bagepapir på en bageplade.

4. Vend kartofler og grøntsager kort i fedtet på panden, krydr med salt og peber og læg det på bagepladen.

5. Bag 15 min ved 200 grader. 

6. Tag andebrystet ud og pak det i stanniol. Bag resten yderligere 15 min. 

7. Rør honning, olie, sennep og æblecidereddike sammen og smag til med salt og peber. Hak persillen groft.

8. Anret rodfrugter og and i skiver på to tallerkener, hæld dressingen over kartoffelblandingen og drys med persille. 



fredag den 20. december 2013

Lun Rodfrugtsalat med Hasselnødder og Urter




Desværre et ret dårligt billede, der blev taget i en fart, da der kom uventede storm-gæster. Men lad jer ikke narre. Dette er en virkelig lækker tilbehørsret, som er stor nok til, at man ikke behøver kartofler, ris, pasta eller lignende. Søde og bløde glaserede rodfrugter med lækre nødder og  masser af krydderurter. Jeg ville have spist retten til en hakkebøf, men det meste kød passer fint til. Og retten kan selvfølgelig også spises til stegt halloumi, linsedeller eller andre vegetarretter. Jeg brugte gulerødder og rødbeder i denne ret, men alle typer rodfrugter kan bruges - så se hvad du har i køleskabet.

Lun Rodfrugtsalat med Hasselnødder og Urter til 2 personer


Ingredienser:

1 kg. rodfrugter (f.eks. rødbede, gulerod og jordskok)
2 tsk. olivenolie
salt og peber
1 spsk. balsamico
½ spsk. brun farin
20 g. hasselnødder

½ dl. hakket mynte
½ dl. hakket persille

Fremgangsmåde:

1. Skræl rodfrugterne og skær dem i tynde bjælker. Læg dem i en plastikpose med olie, salt og peber og vend godt rundt. 

2. Hæld rodfrugterne i et ildfast fad med bagepapir og sæt i ovnen 30 min ved 200 grader.

3. Rør balsamico og farin sammen og hæld det over rodfrugterne. Drys med grofthakkede hasselnødder og sæt tilbage i ovnen 15 min. 

4. Lad rodfrugterne køle lidt af før der drysses urter over og de serveres.








torsdag den 19. december 2013

Citronglaserede Rosenkål




Rosenkål kan sagtens være et rigtig lækkert tilbehør, og i denne variant er den tilmed lidt julet, i og med at kålene er brunede, så de kan sagtens indgå som et lidt anderledes tilbehør til f.eks. en svinekam. De kan også spises til et hav af andre retter.

Citronglaserede Rosenkål til 2 personer


Ingredienser:

300 g. friske rosenkål
1 spsk. oliemargarine
½ citron
1 dl. hvidvin
1/4 dl. sukker
½ tsk. salt
peber

Fremgangsmåde:

1. Rens rosenkålene og steg dem i oliemargarine ca. 5 min til de får lidt farve.

2. Riv citronskallen og pres saften.

3. Hæld vin, citronsaft og sukker i gryden og kog under låg ved jævn varme ca. 10 min. Rør af og til.

4. Krydr med citronskal, salt og peber og server.

onsdag den 18. december 2013

Salte Lakridskarameller




Jeg elsker lakridskaramel, så da denne opskrift dukkede op i Magasinet Mad! var jeg slet ikke i tvivl om, at jeg ville prøve den. Resultatet blev sådan set godt. Karamellen har en fin sejhed samtidig med at den er blød - det er ikke den slags der hiver tænder ud. Men lakridssmagen er ikke så intens. En anden gang ville jeg nok tilsætte noget mere lakridssirup. Jeg skriver opskriften som jeg lavede den, og er du glad for lakrids kan du med fordele øge mængden. Øger du den meget bør du nok skære ned på farinen. 

Salte Lakridskarameller, ca. 60 stk. 


Ingredienser:

1 dåse kondenseret mælk
120 g. smør
150 g. farin
2½ spsk. lakridssirup
½ tsk. flagesalt

Fremgangsmåde:

1. Bland kondenseret mælk, smør, farin og lakridssirup i en gryde og varm det op ved lav varme. 

2. Når sukkeret er helt smeltet ud i massen skrues op til middel varme og det koger 15 min. 

3. Beklæd en form 20x20 cm. med bagepapir og hæld  massen heri. Stil den koldt mindst 4 timer.

4. Skær karamellerne ud og pak dem ind eller opbevar dem i formen. 

tirsdag den 17. december 2013

Pølsegullasch




Gullasch er rigtig lækkert, men den traditionalle variant med oksekød tager lang tid, og til hverdag er det ikke altid særlig praktisk. Denne gullasch er i stedet lavet med pølser, som tilfører retten en lækker røget smag. Den er desuden tilsat masser af grøntsager, så man behøver kun én gryde til et fuldstændigt måltid.

Pølsegullasch til 2 personer


Ingredienser:

2 Langelænder Grillpølser 9 %
1 løg
2 tsk. olie
70 g. koncentreret tomatpure
2 dl. vand
½ spsk. paprika
200 g. gulerødder
200 g. champignon
300 g. kartofler
2 fed hvidløg
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Hak løg og hvidløg fint, skræl kartofler og gulerødder og skær dem i tern og skær champignon i halve skiver.

2. Skær pølserne i skiver og steg dem i olie. Tag dem op af gryden.

3. Steg løget 1-2 min, tilsæt champignon og steg 4-5 min.

4. Tilsæt tomatpure, vand og paprika og bring i kog.

5. Tilsæt hvidløg, gulerødder og kartofler og lad retten simre 20 min. Rør af og til.

6. Tilsæt pølserne og kog yderligere 5 min.

7. Smag til med salt og peber og server, evt. med et drys persille.



mandag den 16. december 2013

Cannelloni med Oksekød, Svampe og Spinat




En rigtig lækker italiensk klassiker, der her er tilføjet svampe og hakket oksekød. 

Cannelloni med Oksekød, Svampe og Spinat til 2 personer


Ingredienser:

200 g. hakket oksekød
1 løg
200 g. svampe
½ potte timian
2 tsk. olie
2 fed hvidløg
160 g. frosset spinat, optøet
½ bæger ricotta
½ dl. mælk
salt og peber
200 g. friske lasagneplader

4 dl. mælk
saucejævner
1 dl. revet ost

Fremgangsmåde:

1. Hak løg og hvidløg fint, hak champignon og pil bladene af timianstilkene. 

2. Steg champignon 3-4 min i olie til vandet er løbet fra. 

3. Tilsæt løg og 1/3 af hvidløg og steg 1 min.

4. Tilsæt oksekød og steg til kødet er brunt. Tag gryden af varmen.

5. Pres vandet ud af spinaten og tilsæt til kødet sammen med ricotta, mælk og halvdelen af timian. Smag til med salt og peber.

6. Del pastapladerne i 4, fordel fyldet herpå og rul sammen. Læg i et smurt ildfast fad.

7. Varm mælken op og jævn den med saucejævner til en sauce. Smag til med salt og peber og tilsæt hvidløg, timian og halvdelen af osten. Varm godt igennem.

8. Hæld saucen over pastarullerne og drys resten af osten øverst.

9. Gratiner midt i ovnen ved 220 grader i 30 min. 


søndag den 15. december 2013

Chokosnitter




Jeg husker et besøg hos min onkel, da jeg var omkring 10 år gammel. Vi fik en kagedåse med hjem, som var fuld af chokosnitter. Sprøde chokoladekager med masser af sukker på. I år blev året, hvor jeg ville prøve at lave dem selv, og opskriften får I her. Kagerne fik dog ikke den sprødhed jeg husker fra dengang, så jagten på chokosnitterne fortsætter, men de smager nu ganske fortrinligt alligevel. Opskriften er Amo's.

Chokosnitter, ca. 80 stk.


Ingredienser:

500 g. mel
185 g. flormelis
375 g. blødt smør
1 æg
40 g. kakao
1½ tsk. bagepulver

1 æg
perlesukker

Fremgangsmåde:

1. Alle ingredienserne, undtaget 1 æg og perlesukker, blandes i en skål og æltes til en glat dej.

2. Dejen deles i 8 stykker. Hvert stykke trilles til en pølse der lægges på bagepapir på den lange led af en bageplade. Den trykkes flad. Fugt fingrene med koldt vand, så er det nemmere at trykke dejen flad. Forsæt med resten af dejen.

3. Stængerne pensles med sammenpisket æg og drysses med perlesukker. 

4. Bager 10-12 min ved 200 grader. Skær straks stængerne i skrå stykker og afkøl på bagepapir på køkkenbordet.

5. Opbevar i kagedåse.

lørdag den 14. december 2013

Lakridstrøffel




I det nyeste nummer af Magasinet Mad! fandt jeg denne opskrift, og jeg er fuldstændig skudt i lakrids, så jeg måtte bare prøve den her lækkerbisken. 

Det kan være lidt svært at få fat i lakridssirup, men mange små specialbutikker med te, kaffe, chokolade og lignende har det.

Lakridstrøffel, ca. 30 stk.


Ingredienser:

1 dl. piskefløde
300 g. mørk chokolade
1 spsk. lakridssirup

1-2 spsk. lakridspulver

Fremgangsmåde:

1. Hak chokoladen groft.

2. Smelt halvdelen af chokoladen over vandbad.

3. Varm piskefløden op til kogepunktet og rør den i den smeltede chokolade. Tag den af vandbadet.

4. Hæld resten af chokoladen i og rør til den er helt smeltet.

5. Rør lakridssirup i.

6. Beklæd en form 20x20 cm. med husholdsningsfilm og hæld massen i. Jævn overfladen ud og sæt i køleskab 2-3 timer.

7. Drys lakridspulver på overfladen og skær i tern. Opbevar i en dåse eller bøtte i køleskabet.

fredag den 13. december 2013

Glukosesirup fra Dansukker

Dette er et sponsoreret indlæg




For nylig modtog jeg en flaske glukosesirup fra Dansukker. Sammen med den fik jeg et par opskrifthæfter med gode ideer til at afprøve siruppen.

Glukosesirup smager ikke så sød som almindelig sirup, og smagen minder mere om almindeligt sukker. Fordelen ved at bruge sirup fremfor sukker er, at den ikke krystalliserer. F.eks. kan karameller blive grynede hvis man kun bruger sukker. Glukosesirup er derfor også særdeles velegnet til is, da det ikke kan krystallisere. 

Jeg valgte en omgang chokoladekarameller, som jeg synes lød rigtig lækre. Opskriften var super nem. Jeg har lavet karamel siden jeg var barn, og det er lige ud af landevejen. Jeg har aldrig prøvet at det er gået galt. 

Det der er med hjemmelavet karamel er, at den ikke er hundrede procent fast i formen. Det er derfor nødvendigt at pakke den i noget fast, eller evt. lægge karamellerne i små folieforme, når de er kølet af. Så bliver de rigtig fine. Smagen er LANGT bedre end købekaramel og meget vanedannende. 





Karamellerne herover er fotograferet lige efter udskæring. Derefter flyder de ud hvis de ikke pakkes i cellofan eller lægges i folieforme. Lægges de i forme tilpasser de sig formen. 

Jeg bruger en del sirup i desserter og bagværk, og glukosesirup har i et stykke tid været fast inventar i mit køkken. Jeg bruger den, når smagen ikke må være hen mod farin, og når almindeligt sukker ikke dur. 

Glukosesirup kan købes i de fleste supermarkeder. På Dansukkers hjemmeside er der en lang række opskrifter med glukosesirup. 








torsdag den 12. december 2013

Chokoladekarameller




I forbindelse med afprøvning af Dansukker Glukosesirup lavede jeg disse karameller. Jeg havde lidt problemer med opskriften, men heldigvis ikke noget, der ikke findes en løsning på. Du vil derfor ikke ende med karameller som dem på billedet, men vil i stedet have karameller i små fine folieforme. 

Chokoladekarameller, ca. 30 stk.


Ingredienser:

1 dl. piskefløde
½ dl. lys sirup
2 spsk. glukosesirup
½ dl. sukker
1 spsk. kakao

Små konfekt-folieforme

Fremgangsmåde:

1. Put ingredienserne i en gryde og bring i kog. Kog ved middel varme 30-45 min. Karamellen er færdig når du kan hælde en smule karamel i et glas koldt vand, tage den op og trille den til en kugle. 

2. Beklæd en form 15x15 cm. med bagepapir og hæld massen heri. Stil den i køleskabet nogle timer. 

3. Skær karamellen i ca. 30 tern og læg hvert tern i en konfekt-folieform. Sæt dem tilbage i køleskabet. Næste dag passer karamellerne til formen og kan opbevares på køl i en dåse eller bøtte.

onsdag den 11. december 2013

Pasta med Tun, Squash og Oliven




Pasta med tun er sundt, lækkert og især super nemt. Det er nemt at varierer med grønsager og sauce og kan krydres på et hav af forskellige måder. Denne ret er stopfuld af pikante smagsingredienser som oliven og kapers, og det gør den virkelig lækker, men måske ikke særligt børneegnet. 

Pasta med Tun, Squash og Oliven til 2 personer


Ingredienser:

100 g. pasta
1 squash
2 fed hvidløg
2 tsk. olie
salt og peber
1 dåse tun i vand
50 g. sorte oliven
1 spsk. kapers

20 g. parmesanost

Fremgangsmåde:

1. Kog pastaen. Gem vandet når du dræner pastaen.

2. Skær squash i tern, hak hvidløg fint og hak oliven groft.

3. Steg squash og hvidløg i olie ca. 5 min. 

4. Tilsæt drænet tun, oliven og kapers.

5. Tilsæt ½ dl. pastavand og smag til med salt og peber. 

6. Vend pastaen i og server med revet parmesanost.

tirsdag den 10. december 2013

Regnbuesalat med Fetafritter




Jeg fandt denne opskrift i min nye favoritkogebog: Save with Jamie - Jamie Olivers bud på at lave lækker mad, der ikke sprænger budgettet. Og som altid med Jamie Oliver er smagen i top, men som noget nyt er både pris og kalorier i bund. Win win ;)

Jeg spiste retten som en vegetarisk hovedret.

Regnbuesalat med Fetafritter til 2 personer


Ingredienser:

Salat:
100 g. couscous
½ agurk
½ rødløg
2 gulerødder
100 g. rå rødbede

Fetafritter:
100 g. salattern 5 %
1 æg
1 spsk. mel
½ tsk. bagepulver
1 spsk. olie
2 tsk. akaciehonning

Dressing:
2 tsk. olivenolie
1 tsk. æblecidereddike
½ tsk. tørret oregano
salt og peber

1 spsk. sesamfrø

Fremgangsmåde:

1. Hæld couscous i en skål og overhæld med kogende vand, så det dækker. Dæk skålen med en tallerken og lad det stå og trække.

2. Riv agurk, gulerod og rødbede groft og hold det adskildt. Skær rødløg i tynde skiver. 

3. Mos fetaosten og rør sammen med æg. Bland mel og bagepulver og rør det i. Krydr med salt og peber.

4. Varm olien på en pande og steg 6-8 fetafritter 2-3 min på hver side. Hæld til sidst akaciehonning på fritterne, vend dem og steg ganske kort. Tag dem af panden.

5. Rør olivenolie, eddike og oregano sammen og smag til med salt og peber.

6. Anret grøntsager og couscous i striber på to tallerkener eller et fad. Læg fritterne øverst og drys med sesamfrø.