torsdag den 23. januar 2014

Indisk Vegetargryde med Kikærter




Jeg fandt denne indiske veganer-lækkerbisken i et gaaammelt nummer af Woman og den måtte jeg bare prøve. Den er fuld af grøntsager, og du kan i princippet bruge hvad du lige har. Opskriften sagde aubergine, men det er ikke lige min livret, så jeg brugte squash i stedet. Der er desuden kikærter i retten, som giver en god mæthed. Jeg udbløder og koger oftest selv mine kikærter, da de så ikke bliver melede som dem på dåse.

Indisk Vegetargryde med Kikærter til 2 personer


Ingredienser:

100 g. kikærter
½ squash
1 løg
1 rød peber
1½ spsk. tomatpure
1½ spsk. indisk karrypasta (f.eks. tikka masala eller madras)
2 tsk. olie
165 ml. kokosmælk light (1 lille dåse)
2 tsk. citronsaft
1½ dl. hønsebouillon

100 g. basmatiris

Fremgangsmåde:

1. Udblød kikærterne i vand mindst 8 timer, gerne natten over.

2. Skyld kikærterne og kog dem 30 min i saltet vand. Hæld vandet fra.

3. Kog risene 10 min i saltet vand. Hæld vandet fra og lad risen trække under låg 10 min.

4. Skær squash i tern, hak løget fint og skær peberfrugt i tern. 

5. Svits løg og peberfrugt i olie 3-4 min. 

6. Tilsæt squash og steg kort.

7. Tilsæt karrypasta, tomatpure, citronsaft, bouillon og kikærter. Kog ca. 10 min uden låg. 

8. Smag til med salt og jævn evt. med lidt maizena, hvis saucen er tynd. Server med ris



Ingen kommentarer:

Send en kommentar