onsdag den 5. februar 2014

Krydrede Frikadeller med Rødbedesalat




Frikadeller er en klassiker på middagsbordet hos de fleste, og frikadeller kan varieres i det uendelige. Denne version er krydret alternativt, men ikke mere end at den stadig smager som en god og luftig frikadelle. Som tilbehør er der en rå rødbedesalat med æble og gulerod, og jeg lavede ovnristede kartofler til. 

Krydrede Frikadeller med Rødbedesalat til 2 personer


Ingredienser:

Frikadeller:
200 g. hakket svinekød 5 %
1 tsk. salt
1/4 finthakket chili
1/4 tsk. stødt spidskommen
1/4 tsk. stødt koriander
1 fed hvidløg
½ løg
2 spsk. mel
½ dl. vand
2 tsk. oliemargarine

Rødbedesalat:
2 rødbeder
2 gulerødder
1 æble
2 tsk. citronsaft
1½ tsk. rapsolie
salt og peber

400 g. kartofler
2 tsk. olie
salt
tørret timian

Fremgangsmåde:

1. Rør kødet med salt. Tilsæt chili, spidskommen, koriander, finthakket løg og hvidløg og mel og rør godt. Rør vandet i lidt efter lidt. Lad farsen hvile 30 min på køl.

2. Skær kartoflerne i tern og vend dem i olie, salt og timian. Læg dem i et ildfast fad og bag dem 30 min ved 200 grader.

3. Skræl og riv kartofler og rødbede. Skær æblet i tern. Bland det hele med olie, citronsaft, salt og peber.

4. Form 8 frikadeller og steg dem 10 min i oliemargarine ved jævn varme. 

5. Anret salat, kartofler og frikadeller på to tallerkener og server.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar