fredag den 29. maj 2015

Rocky Road Brownies





Både brownies og rocky road er meget amerikansk, og de har fat i noget af det helt rigtige derovre. Den bløde browniekage med en tyk tyk chokoladeglasur og fyld af karamel, marshmallow og salte peanuts er en fantastisk kombination. Rocky road fyldet kan sådan set bestå af rigtig mange ting. Diverse nødder, chokolade og slik. Endda pinjekerner, græskarkerner og lignende. Så brug det du har liggende.

Fyldet i den oprindelige opskrift fungerede slet ikke, så jeg måtte eksperimentere mig lidt frem med ret store mængder flormelis. Jeg har derfor ændret i det i denne opskrift, og I må eksperimentere videre med mængden af flormelis.


Rocky Road Brownies, 12 stykker


Ingredienser:

Brownie:
175 g. blødt smør
3 dl. sukker
1½ dl. kakao
½ dl. lys sirup
1/4 tsk. salt
3 æg
1½ dl. mel

Glasur:
1½ dl. piskefløde
½ dl. sirup
200 g. mørk chokolade
100 g. flormelis

Topping:
1 dl. salte peanuts
1 håndfuld mini marshmallows
½ pose dumlekarameller skåret i kvarte

Fremgangsmåde:

1. Pisk smør og sukker lyst og cremet. Pisk kakao, sirup og salt i.

2. Pisk et æg i ad gangen og pisk til sidst melet i.

3. Fordel i en bradepande 20x30 cm. belagt med bagepapir og bag ca. 30 min ved 175 grader. Kagen må gerne være fugtig i midten. Lad kagen køle helt af.

4. Bring fløde og sirup i kog og tag af varmen. Lad det køle lidt.

5. Smelt chokoladen i flødeblandingen og rør til den er helt glat. Rør flormelis i. Lad massen køle godt af. Hvis den ikke er som en tyk glasur skal der tilsættes mere flormelis. 

6. Fordel glasuren på brownien og drys topping på. Sæt på køl til glasuren er helt fast. 



torsdag den 28. maj 2015

Dansukker Muscovadorørsukker og Appelsincookies med Citron og Hvid Chokolade


Dette er et sponsoreret indlæg.

For nylig modtog jeg en af de fantastiske goody bags fra Dansukker. Det er altid sjovt at se og prøve deres nye produkter. Denne gang indeholdt bag'en lyst og mørkt muscovadosukker og deres helt nye rørsukker i portionsposer - ligesom på cafeen. 

Begge produkter er Fair Trade mærket, så de kan købes med god samvittighed. 



Jeg er stor fan af cafe-kaffe hjemme i min egen lille hule, så det er lige et produkt for mig. Og der gik da også kun få dage før det var tid til venindebesøg og kaffe. Det ser meget overskudsagtigt ud, at kunne sætte de fine aflange pakker på bordet i stedet for en skål med løst sukker i. Det er som om det smager lidt bedre, og der er ingen tvivl om, at rørsukkeret er flyttet permanent ind i mit hjem (undskyld kvaliteten, men stearinlys er nu engang hyggelys).

Dansukker Rørsukkersticks indeholder 55 portionsposer og koster 18-19 kr. De kan købes i supermarkederne. 


Muscovadosukker er ikke nyt i mit køkken, men jeg er stadig ved at opdage de  mange fordele ved at bage med den slags sukker i stedet for det almindelige hvide melis. Muscovadosukker er urafineret rørsukker, og det er kendetegnet ved at have mindre sukkerkorn end traditionelt rørsukker. Når sukkeret er urafineret indeholder det mere sirup og har derfor en konsistens der ligner farin. Sukkeret fås i en lys og en mørk variant. Den mørke tendere hen mod en lakrids-agtig smag og den lyse nærmere sig mere karamel. 

Begge typer sukker fås i 400 gram poser til ca. 20 kr. og kan købes i supermarkedet. 

På www.dansukker.dk er der masser af opskrifter med både Rørsukkersticks og muscovadosukker. 

Appelsincookies med Citron og Hvid Chokolade


Jeg har naturligvis også selv prøvet sukkeret af - i denne omgang den lyse variant, og jeg er helt klart imponeret. Disse cookies blev virkelig lækre sprøde og karamelagtige med en blød midte - et resultat jeg aldrig har opnået med hvidt sukker.






Appelsincookies med Citron og Hvid Chokolade, 27 stk.

Ingredienser:

175 g. mel
1 tsk. maizena
½ tsk. salt
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
120 g. blødt smør
100 g. rørsukker
75 g. lys  muscovadosukker
1 æg
1 vanillestang
fintrevet skal af 1 appelsin
fintrevet skal af ½ citron
200 g. hvid chokolade

Fremgangsmåde:

1. Pisk smør, rørsukker og muscovadosukker luftigt og pisk ægget i.

2. Skrab kornene ud af vanillestangen og rør dem i sammen med citron- og appelsinskal. 

3. Bland mel, maizena, salt, bagepulver og natron og vend det i dejen. Vend til sidst den grofthakkede chokolade i. 

4. Sæt dejen i klatter af ½ spsk. størrelse på bagepapir. Der er plads til 9 kager på en bageplade. 

5. Bag ca. 8 min ved 170 grader. Kagerne skal være godt gyldne uden at branke. Køl af på bagepapiret på køkkenbordet. 

onsdag den 27. maj 2015

Fyldt Hornfisk med Tomater og Krydderurter




Ugens tema: Hornfisk

Hornfisk serveres oftest stegt, men i dagens opskrift er fisken bagt i ovnen, og den smager stadig fortrinligt. Den er fyldt med tomater, hvidløg og krydderurter, og jeg serverede den med ovnstegte kartofler og avocado.

Fyldt Hornfisk  med Tomater og Krydderurter til 2 personer


Ingredienser:

2 hornfiskefileter (ca. 350 g.)
1 løg
2 fed hvidløg
2 tomater
1 spsk. hakket estragon
2 spsk. hakket basilikum
1 dl. hvidvin
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Rens fisken og skær i fileter, hvis du har købt hele fisk. Krydr fileterne med salt og peber.

2. Hak løg og hvidløg fint. Fjern kernerne fra tomater og skær i tern. Bland med løg, hvidløg, estragon og basilikum. Krydr med salt og peber.

3. Fordel fyldet på fileterne og rul sammen. Læg i et ildfast fad.

4. Hæld hvidvin i fadet og sæt i ovnen 20 min ved 175 grader.

tirsdag den 26. maj 2015

Stegt Hornfisk med Fennikel og Ærtedressing - og nyt ugetema: Hornfisk



Ugens tema: Hornfisk

Jeg har aldrig, før idag, prøvet at lave hornfisk, men det er en af de der danske årstidsvarer, som jeg synes, at vi skal huske at bruge. Hornfisk smager rigtig godt. Selv om det er en mager fisk, er den meget fast i kødet og minder mere om makrel og laks end om torsk og rødspætte. Man kan komme uden om bøvlet med alle de grønne ben ved at købe fileter hos fiskehandleren, og det anbefaler jeg, at man gør, for hvis man ikke er erfaren i selv at filetere, så er der ikke meget tilbage, når man er færdig. 

I løbe af ugen blev jeg desværre syg, og dermed forsvandt lysten til at trylle i køkkenet, så ugens tema består faktisk kun af to opskrifter med hornfisk. Derudover kommer der et par andre indlæg. 

Ugens opskrifter:

Stegt hornfisk med fennikel og ærtedressing.
Fyldt hornfisk med tomater.
Appelsincookies med citron og hvid chokolade - Dansukker.
Rocky Road brownies.

Dagens opskrift er en lækker stegt fennikel med en syrlig ærtedressing og stegt hornfisk. Masser af grøntsager fulde af vitaminer og lækker stegt fisk til. 




Stegt Hornfisk med Fennikel og Ærtedressing til 2 personer


Ingredienser:

150 g. ærter
½ citron
2 tsk. olivenolie
salt og peber

1 fennikel
2 tsk. olie

300 g. hornfisk (eller 250 g. fileter)
2 tsk. olie
salt og peber

300 g. kartofler

Fremgangsmåde:

1. Kog kartoflerne.

2. Hak ærterne i en minihakker eller med en kniv og rør dem sammen med revet citronskal, citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.

3. Skær fennikel i 1 cm. tykke skiver og steg det i olie på panden - gerne en grillpande - til den er mør men med bid.

4. Rens fisken og fjern benene - skær evt. i strimler (se billedet). 

5. Krydr fisken med salt og peber og steg i olie ganske kort - ca. ½ minut på hver side.

6. Server fennikel og kartofler med ærtedressing og stegt hornfisk. 


mandag den 25. maj 2015

Rejecocktail med Rabarber og Basilikum




Ugens tema: Rabarber

En dag forsinket afslutter denne opskrift rabarber-temaet. Jeg håber, at I er blevet inspireret til nogle nye måder at få rabarber ind i hverdagen på. I morgen starter endnu et årstidstema, hvor jeg er helt grøn - hornfisk. Jeg har fået fat i en noget lækker hornfisk, og den skulle spises på fem forskellige måder, men da jeg har været syg har lyst til at trylle i køkkenet ikke været stor, så der kommer tre hornfiskopskrifter og lidt andet.

Dagens opskrift er en variation af den rejecocktail vi alle kender så godt. Store lækre rejer, blød avocado, sprød salat - og så selvfølgelig en masse lækker rabarber. Dressingen er en oliedressing og salaten er krydret med basilikum. 

Rejecocktail med Rabarber og Basilikum til 2 personer


Ingredienser:

200 g. rejer
1 rød chili
1 stilk rabarber
1 forårsløg
½ potte basilikum
1 avocado

1 spsk. balsamico (gerne med frugt)
2 tsk. olivenolie
1 knsp. salt
½ tsk. honning

1 hjertesalat

Fremgangsmåde:

1. Hak chili fint, skær rabarber i små tern, skær forårsløg i tynde ringe og hak basilikum groft. Bland det hele med rejerne.

2. Skær avocado i tern og vend forsigten i salaten.

3. Rør balsamico sammen med olie, salt og honning og vend det forsigtigt i salaten.

4. Snit hjertesalaten og fordel rejesalaten ovenpå, evt. i glas. Server med brød.

fredag den 22. maj 2015

Kylling a la Mormor




Ugens tema: Rabarber

Dette er den nemme udgave af en rigtig dansk klassiker: Kylling fyldt med persille, agurkesalat og rabarberkompot.

Kylling a la Mormor til 2 personer


Ingredienser:

2 kyllingebrystfileter
1 potte persille
2 tsk. olie
200 g. rabarberstilke
50 g. rørsukker
1 agurk
½ dl. sukker
½ dl. eddike
salt og peber
300 g. kartofler

Fremgangsmåde:

1. Kog kartoflerne.

2. Rens rabarberen og skær den i tynde skiver. Læg dem i en gryde og drys sukkeret over. 

3. Tænd for varmen og lad den varme med låg indtil der kommer vand ud af rabarberen. Tag låget af og skru ned til middel varme. Lad rabarberen simre 5 min. Hæld i en skål og lad det køle lidt af.

4. Halver agurken og skrab kernerne ud. Skær resten i tynde skiver. Vend med salt og lad det trække 10 min.

5. Skyld agurken og lad den dryppe lidt af. Rør eddike og sukker sammen og krydr med salt og peber. Vend agurken heri.

6. Skær en lomme i hvert kyllingebryst og fyld med skyldet grofthakket persille. Luk med snor eller kødnåle.

7. Krydr kyllingen med salt og peber og steg i olie til kødet er gennemstegt.

8. Skær kyllingen i skiver og server med kogte kartofler, agurkesalat og rabarberkompot.

torsdag den 21. maj 2015

Smuldrekage med Rabarber




Ugens tema: Rabarber

En lækker og super nem kage, når der kommer gæster. Kagen kan laves på forhånd og fryses ned. Eller rabarber og crumble kan laves og opbevares hver for sig i køleskabet. 

Smuldrekage med Rabarber til 6 personer


Ingredienser:

700 g. rabarber
4 spsk. rørsukker
3 spsk. revet ingefær

125 g. rørsukker
125 g. kokosmel
75 g. hvedemel
200 g. smør

1/4 liter piskefløde
1 tsk. vanillesukker

Fremgangsmåde:

1. Rens rabarber og skær i tynde skiver. Vend med rørsukker og ingefær og fordel dem i bunden af et ovnfast fad.

2. Smuldr smøret i rørsukker, kokosmel og hvedemel - gerne i en foodprocessor - og fordel over rabarberen. 

3. Bag 20-25 min ved 200 grader og lad den køle 15-30 min. 

4. Pisk fløde og vanillesukker til blødt skum og server til smuldrekagen. 



onsdag den 20. maj 2015

Grillet Laks med Rabarbersauce og Varm Linsesalat




Ugens tema: Rabarber

I dag bevæger vi os temmelig langt væk fra den traditionelle danske mad. Den grillede laks serveres med en rabarbersauce, der med sin sødme komplementerer den fede fisk på en rigtig god måde. Tilbehøret er en lun linsesalat med masser af purløg. Jeg spiste Stegte asparges til, men grønsagerne kan være hvad end du lige har i køleskabet.

Grillet Laks med Rabarbersauce og Varm Linsesalat til 2 personer


Ingredienser:

2 stykker laks
2 tsk. olie
salt og peber

Rabarbersauce:
75 g. rabarber
½ lime
1 dl. vand
1/4 tsk. salt
1 spsk. rørsukker
1/4 tsk. sambal oelek
1 tsk. maizena udrørt i lidt vand

Linsesalat:
4½ dl. vand
½ tsk. salt
1½ dl. røde linser
125 g. rabarber
½ potte purløg

Fremgangsmåde:

1. Rens rabarberen og skær den i tynde skiver. Kom i en gryde med revet limeskal, 1 spsk. limesaft, vand, salt og sukker. 

2. Bring i kog og lad det simre 5 min. Smag til med sambal oelek og jævn med maizena. Lad det køle lidt af.

3. Bring vand og salt i kog og kom linserne i. Lad dem koge ca. 4 min. 

4. Skær asparges i 2 cm. lange stykker og put dem ned til linserne. Kog 3 min. Hæld vandet fra og lad det dryppe godt af.

5. Krydr laksen med salt og peber og steg i olie.

6. Vend linser og asparges med purløg og server med laks og rabarbersauce.



tirsdag den 19. maj 2015

Frisk Rabarbersaft




Ugens tema: Rabarber

Jeg har aldrig før lavet min egen saft. Primært fordi jeg aldrig er stødt på en opskrift, hvor jeg kunne lave den sukkerfri. Men denne så ud til at ville fungere med kunstigt sødemiddel, og det fik jeg heldigvis ret i. Lækker sød saft med noget nær 0 kalorier. Jeg hældte den på en flaske og tog den med som en lille værtindegave, men jeg har købt flere rabarber, så jeg også kan lave en flaske til mig selv. Det er nemlig rigtig nemt. Og med lidt Atamon kan saften holde sig længe i køleskabet.

I får både opskriften på saft med sukker og på min kunstigt sødede version. 

Citronsyre finder du i større supermarkeder sammen med syltesukker, syltekrydderier osv.

Frisk rabarbersaft, 2 liter drikkeklar saft - sødet med sukker


Ingredienser:

350 g. rabarberstilke
1 liter vand
350 g. sukker
1 spsk. citronsyre 
½ tsk. Atamon

Fremgangsmåde:

1. Rens rabarberstilkene og skær dem i tynde skiver. Læg dem i en skål.

2. Bring vand og sukker i kog og lad det koge til sukkeret er opløst. Hæld det over rabarberne.

3. Tilsæt citronsyre, dæk skålen til og sæt den i køleskabet i to timer. Rør i den ca. hver halve time.

4. Hæld saften gennem et viskestykke i en si. Tilsæt Atamon.

5. Hæld saften på en 1-liter eller flere mindre skoldede flasker. Opbevares i køleskab.

6. Server fortyndet med vand, danskvand eller hvidvin i forholdet 1:1. 


Frisk rabarbersaft, 2 liter drikkeklar saft - sødet med sødemiddel


Ingredienser:

350 g. rabarberstilke
1 liter vand
1 spsk. citronsyre 
30 ml. flydende sødemiddel
½ tsk. Atamon

Fremgangsmåde:

1. Rens rabarberstilkene og skær dem i tynde skiver. Læg dem i en skål.

2. Bring vand i kog og hæld det over rabarberne.

3. Tilsæt citronsyre, dæk skålen til og sæt den i køleskabet i to timer. Rør i den ca. hver halve time.

4. Hæld saften gennem et viskestykke i en si. Tilsæt sødemiddel lidt ad gangen og smag til undervejs - det er ikke sikkert, at du vil have den lige så sød som jeg. Tilsæt til sidst Atamon.

5. Hæld saften på en 1-liter eller flere mindre skoldede flasker. Opbevares i køleskab.

6. Server fortyndet med vand, danskvand eller hvidvin i forholdet 1:1. 

mandag den 18. maj 2015

Svinemørbrad med Lun Rabarberkompot - og nyt ugetema: Rabarber




Ugens tema: Rabarber

Rabarber er en af de råvarer, som jeg altid har ønsket at få brugt, men aldrig rigtig har fået hjem i køkkenet. Og da det er højsæson for de røde stilke nu, så skal det også endelig ske. Jeg har derfor fyldt ugen op med nogle ret forskelligartede opskrifter med rabarber.

Ugens opskrifter:

Svinemørbrad med lun rabarberkompot (hovedret)
Frisk rabarbersaft (drik)
Grillet laks med rabarbersauce og varm linesalat (hovedret)
Smuldrekage med rabarber (kage)
Kylling a la mormor (hovedret)
Rejecocktail med rabarber og basilikum (forret)

Dagens ret er fuld af forårets lækkerier. Lækre røde rabarber, nye fine kartofler og danske agurker, der strutter af friskhed. Vi spiser typisk agurker rå, men i denne ret er de stegte, og jeg kan helt sikkert anbefale at prøve de. Det er en helt anden oplevelse, når de er stegt på panden. Kartoflerne er most med rygeost, og det giver dem en meget dansk sommersmag. 




Svinemørbrad med Lun Rabarberkompot til 2 personer


Ingredienser:

250 g. afpudset svinemørbrad
salt og peber
olie til stegning
1 agurk
300 g. nye kartofler
50 g. rygeost
150 g. rabarberstilke
10 g. smør
1 spsk. sukker

Fremgangsmåde:

1. Kog kartoflerne 15 min i letsaltet vand. Hæld vandet fra, men gem lidt af det.

2. Skær svinemørbrad i 4 skiver og krydr med salt og peber. Steg i olie. Tag det af varmen og hold det varmt.

3. Skær agurken i halve på langs, fjern kernerne og skær i tykke skiver. Steg i fedtstoffet fra mørbraden 3-5 min. 

4. Rens rabarber og skær i skiver på skrå. Steg i smør 3-5 min. Drys med sukker og lad det smelte. Tag af varmen.

5. Mos kartoflerne let og rør rygeost og lidt af kogevandet i. Smag til med salt og peber.

6. Server svinemørbrad med kartoffelmos, agurker og rabarberkompot. 


fredag den 15. maj 2015

Bøfsalat med Chili og Mango




Ugens tema: Mango

Denne opskrift afrunder ugens mango-emne. I næste uge skal vi have fat i en af årstidens lækkerier, og det er rabarber. Jeg har aldrig prøvet at lave mad med rabarber, så jeg glæder mig til at prøve det af i alle mulige forskellige typer retter.

Dagens opskrift er en af mine mange livretter. Bøfsalater er og bliver en favorit, og de kan heldigvis laves på et hav af forskellige måder. Denne er med fiskesauce, chili og hvidløg, og masser af sød og blød mango og avocado.

Bøfsalat med Chili og Mango til 2 personer


Ingredienser:

2 oksebøffer
½ spsk. olie
salt og peber

1 salathoved, jeg foretrækker Crisp salat
½ avocado
½ mango
125 g. cherrytomater
½ rødløg

½ rød chili
1 fed hvidløg
1 spsk. fiskesauce
1 spsk. limesaft
½ spsk. sukker

4 kviste mynte

Fremgangsmåde:

1. Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem i olie til de er mediumstegte. Lad dem hvile på et skærebræt.

2. Skyld og snit salaten og fordel på to store tallerkener.

3. Skær mango og avocado i tern og cherrytomater i halve. Skær rødløg i tynde ringe. Fordel grøntsagerne over salaten.

4. Hak chili og hvidløg fint og rør sammen med fiskesauce, limesaft og sukker. 

5. Skær kødet i tynde skiver og vend i dressingen. Fordel over salaterne. 

6. Server salaterne drysset med grofthakket mynte og med enten brød eller kogte jasminris. 

torsdag den 14. maj 2015

Kyllingewok med Mango og Nudler




Ugens tema: Mango

Denne wok er noget utraditionel. Den er lavet med hakket kylling og mangotern, og den serveres på salat. Den oprindelige opskrift kaldes en "nudelsalat", men jeg mener ikke, at en varm wokret kan kaldes en salat, bare fordi den serveres på salatblade. Det sagt, så smager den dejligt frisk og tager meget kort tid at lave.

Angående salat, så har jeg fået en ny favorit. I Føtex sælger de nogle store plastikbakker med "Crisp salat". Salatbladene er skyllede og ligger enkeltvis, og de holder sig friske og sprøde i op mod to uger. 

Kyllingewok med Mango og Nudler til 2 personer


Ingredienser:

125 g. nudler
½ spsk. olie
2 fed hvidløg
200 g. hakket kylling
2 cm. frisk ingefær
1 rød chili
½ bdt. forårsløg
1 spsk. limesaft
2 spsk. sojasauce
3/4 dl. hønsebouillon
1 mango
½ bdt. koriander eller persille
4 kviste mynte
salatblade 

Fremgangsmåde:

1. Kog nudlerne i letsaltet vand og hæld vandet fra. Klip dem i mindre stykker med en saks.

2. Varm olien i en wok og steg finthakket hvidløg kort. Tilsæt kylling og steg til kødet er brunet. 

3. Tilsæt hakket ingefær, chili og forårsløg, limesaft, sojasauce og hønsebouillon. Bring i kog og kog et par minutter. 

4. Skær mange i tern og hak koriander og mynte.

5. Tag wokken af varmen og rør mango, koriander og mynte i retten. 

6. Fordel salatblade i to dybe tallerkener og anret wokretten ovenpå. 


onsdag den 13. maj 2015

Orientalske Koteletter med Mangospyd og Bulgursalat




Ugens tema: Mango

Dagens opskrift er en orientalsk peanutmarineret svinekotelet med en mellemøstlig bulgursalat og et lækkert, sødt mangospyd. Den søde mango giver et rigtig godt spil til den salte marinade på kødet og syrligheden i salaten. Retten er meget velegnet til grillen.

Orientalske Koteletter med Mangospyd og Bulgursalat til 2 personer


Ingredienser

4 svinekoteletter
½ spsk. sojasauce
1 spsk. peanutbutter
1/4 hakket chili (helst grøn)
1 cm. fintrevet ingefær
revet skal af 1/4 citron
1 tsk. olivenolie

½ mango
1 rødløg
½ tsk. olivenolie
2 træspyd

100 g. bulgur
½ agurk
½ rød chili
2 spsk. grofthakket koriander
1 tsk. olivenolie
½ spsk. flydende honning
½ tsk. citronsaft
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Kog bulguren i letsaltet vand og lad den dryppe af og køle lidt af.

2. Rør sojasauce, peanutbutter, chili, ingefær, citronskal og olie sammen og smør det på koteletterne. Lad dem trække 10 min.

3. Skær mango i store tern og rødløg i tynde både. Sæt begge på spyd og pensl med olie.

4. Halver agurken og skrab kernerne ud. Skær resten i små tern. Hak chilien fint. 

5. Rør olie, honning og citronsaft sammen og krydr med salt og peber.

6. Steg koteletterne og mangospydene på en pande eller på grillen.

7. Bland bulgur, agurk, chili og koriander og rør dressingen i.

8. Anret bulgur, koteletter og spyd på to tallerkener og server.

tirsdag den 12. maj 2015

Wok med Oksekød og Mango




Ugens tema: Mango

Denne wokret smager en smule hen ad en spicy Stroganoff. Smagen af vin, tomatpure, løg og oksekød leder tankerne derhen, samtidig med at koriander og chili tilsætter et asiatisk præg.

Wok med Oksekød og Mango til 2 personer


Ingredienser:

2 oksesteaks
½ spsk. olie
½ mango
2 store gulerødder
4 forårsløg
2 løg
1-2 tsk. chilisauce (efter smag)
1 spsk. koncentreret tomatpure
2 spsk. sojasauce
3/4 dl. hvidvin

100 g. jasminris
hakket koriander

Fremgangsmåde:

1. Kog risene i letsaltet vand 10 min. Hæld vandet fra og lad risene trække under låg 10 min.

2. Skær oksesteaks i strimler og brun dem godt i olien i en wok.

3. Skær mango og gulerødder i strimler, skær løg i ringe og snit forårsløg i skrå skiver. Tilsæt til retten og steg til gulerødderne er rimeligt møre.

4. Tilsæt chilisauce, tomatpure, sojasauce og hvidvin, varm godt igennem og server med ris og drysset med koriander.

mandag den 11. maj 2015

Orangekylling med Mango-Couscous - og nyt ugetema: Mango



Ugens tema: Mango

I denne uge handler det om hovedretter med mango. Mango er lige nu ude i butikkerne til en meget rimelig pris, og der er rigtig mange muligheder for at tilsætte den til hovedretten i stedet for altid bare at spise den som mellemmåltid. Mange af retterne har et asiatisk islæt.

Ugens opskrifter

Orangekylling med Mango-Couscous
Wok med Oksekød og Mango
Orientalske Koteletter med Mangospyd og Bulgursalat
Kyllingewok med Mango og Nudler
Bøfsalat med Chili og Mango

Dagens ret er virkelig let og hurtig at lave, og den smager lækkert af sødlig marinade, sennep og mango. 




Orangekylling med Mango-Couscous til 2 personer


Ingredienser:

½ mango
2 forårsløg
½ tsk. spidskommen
1½ spsk. frugteddike
100 g. couscous
2 dl. kogende vand
½ tsk. salt
2 spsk. appelsinmarmelade
2 tsk. grov sennep
2 kyllingebrytsfileter i strimler

Fremgangsmåde:

1. Skær mango i tern og forårsløg i tynde ringe. Bland det med spidskommen og eddike.

2. Hæld kogende vand og salt over couscous og dæk til. Lad det stå mindst 5 min.

3. Bland marmelade og sennep og vend kyllingen i det. Fordel på bagepapir og sæt i ovnen 10 min ved 225 grader.

4. Anret mango på couscous og kylling øverst. Server med en skål salat.