Svinekam/Flæskesteg med Skysauce til 6-8 personers hovedret
Ingredienser:
1 svinekam ca. 1.500 g.
2 tsk. groft salt
2 gulerødder
1 helt hvidløg
2 løg
2,5 dl. madlavningsfløde 4 %
kulør
salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde:
1. Skær sværen helt igennem, hvis ikke det er gjort ordentligt fra butikken. Drys salt over og fordel det mellem sværene.
2. Læg stegen i et ildfast fad sammen med gulerødder i store stykker (behøver ikke skrælles), halve pillede løg og hvidløget skåret igennem på tværs, så alle feddene er halverede (behøver ikke pilles). Hvidløget skal vende med skæresiden nedad. Hæld ca. 3/4 liter vand i fadet.
3. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader og lad stegen stege ca. 1½ time eller til centertemperaturen er 65 grader. Ca. hver 20. minut hælder du lidt stegevand over sværen, da den så bliver godt sprød.
4. Si stegeskyen og hæld den i en gryde. Bring i kog og spæd op med vand eller fløde til passende mængde. Der skal være mindst 1 liter.
5. Jævn saucen med en meljævning, farv med kulør og smag til med salt og peber.
ProPoints: 12 points per person ved 8 personer
Jeg er dybt uening med opskriften, at det skal være en steg uden ben. Benene giver er krafti-
SvarSletgere smag i kødet, når stegen er færdig.
Når stegen har ligget et kvarter til 20 minutter
efter endt stegning for at damptrykket i kødet kan fordele sig, lægges stegen på siden, og alle benene skæres fra i et stykke med en skarp kniv. Benene kan derefter skæres fra hinanden, og eventuelt serveres sammen med kødet, idet de
kan være en lækkerbidsken at gnave.
God fornøjelse og velbekomme siger
amatørkokken Henning Virsøe
Hej Henning
SletDet er helt op til en selv om man gider det med ben eller ej. Bloggen her afspejler blot min mening, og hvad en flæskesteg angår, så gider jeg ikke bøvlet hehe