Jeg har aldrig været super god til at spise alt det suppe, som er så godt på denne årstid, men jeg er ved at komme efter det. Denne gang forsøgte jeg mig med en asiatisk inspireret gulerodssuppe med rejer, og resultatet blev rigtig fint. De søde gulerødder og den søde kokosmælk stod i fin kontrast til chili og koriander på toppen.
Gulerodssuppe med Rejer til 2 personer
Ingredienser:
Suppe:
1 løg
500 g. gulerødder
1 fed hvidløg
1 spsk. olie
1 lille dåse kokosmælk
½ liter grønsagsbouillon
1 cm frisk ingefær
1/4 appelsin
2 tsk. salt
Topping:
200 g. rejer
1 spsk. olie
½ rød chili
½ bdt. koriander
Desuden:
200 g. brød
Fremgangsmåde:
1. Hak løg og hvidløg og skræl gulerødderne og skær dem i tern.
2. Steg grønsagerne i olie i en gryde ca. 5 min til de er blanke.
3. Tilsæt kokosmælk og bouillon, bring i kog og lad det simre 30 min under låg.
4. Tilsæt fintrevet ingefær, appelsinsaft og salt og blend suppen glat.
5. Snit chilien fint og hak koriander groft.
6. Steg rejerne et øjeblik i olie på en pande, tag af varmen og bland med chili og koriander.
7. Server suppen i varme tallerkener eller skåle med rejer på toppen og med brød til.
ProPoints: 11 points pr. person
Mmh, ser lækkert ud - smider altid gulerødder i mine supper, men har aldrig lavet en ren gulerodssuppe. Det må prøves!
SvarSlet- Anne
Hej Anne
SvarSletSuppe bliver i hvert fald dejligt sød af det :)