I dag er det min fødselsdag, og i den forbindelse får jeg gæster en hel del gange de næste tre dage. Lørdag kommer der nogle fastre og kusiner til kaffe og kage, og til det har jeg i dag bagt kokostoppe med chokoladebund. Opskriften er fra Amo, og da vi kun bliver 5 til kaffe, besluttede jeg at halvere opskriften, der skulle give 60 små toppe. Amo's definition af "små" er tilsyneladende en lidt anden end min, for i hvert fald fik jeg 75 kokostoppe, som jeg vil kalde normal af størrelse.
Kokostoppe med Chokoladebund, 75 stk.
Ingredienser:
4 æggehvider
250 g. sukker
1 tsk. eddike
250 g. kokosmel
15 g. mel
150 g. mørk chokolade
Fremgangsmåde:
1. Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukker og eddike og pisk til massen er sej.
2. Vend kokos og mel i dejen med en dejskraber.
3. Kom massen i en sprøjtepose og sæt høje toppe på bagepapir.
4. Bag 8-10 min ved 175 grader. Afkøl.
5. Smelt 100 g. chokolade over vandbad og tag af varmen. Smelt resten af chokoladen deri.
6. Dyp toppene i chokoladen, sæt dem på bagpapir og lad dem afkøle i et koldt rum eller køleskabet. Opbevares lufttæt og køligt
ProPoints: 1 point pr. kokostop
Ingen kommentarer:
Send en kommentar