Sider

søndag den 21. april 2013

Sommersalat



Jeg lavede denne salat som en lækker frokost på en solfyldt lørdag, og det smagte virkelig af sommer. Så meget at jeg kom afsted i bare tæer i ballerinaerne bagefter, hvilket nok var en smule modigt ;). Men det smager virkelig af terassemad direkte fra køkkenhaven. Retten er også velegnet som tilbehør til f.eks. fisk eller kylling. Jeg synes, at rygeost kan være lidt spids i smagen, men her er den rørt op i lidt tykmælk og krydret, og det gjorde den rigtig lækker. Grønsagerne kan naturligvis varieres i det uendelige. Prøv f.eks. asparges, gulerod eller peberfrugt.

Sommersalat til 2 personer


Ingredienser

150 g. rygeost
1 dl. tykmælk eller lignende
salt og peber
1 tsk. sennep
½ håndfuld grofthakket basilikum

50 g. salatblade
2 tomater eller 8 cherrytomater
½ agurk
10 radiser
½ potte purløg

120 g. groft brød

Fremgangsmåde:

1. Rør rygeost med tykmælk, sennep, basilikum, salt og peber.

2. Skyld og slyng salaten, skær tomaterne i både eller halve, skær agurken i tykke skiver der halveres, skær radiserne i kvarte og hak purløget groft. 

3. Anret grønsagerne på to tallerkener, fordel rygeostcremen herover og drys med purløg. Server med brød. 

ProPoints: 9,5 points per person



Ingen kommentarer:

Send en kommentar