fredag den 23. januar 2015

Græsk Hakkebøf med Bagt Kartoffel og Tzatziki




Denne ret er vel egentlig ikke særlig græsk - den er nok nærmere græsk inspireret. Hakkebøffen er fuld af gode græske traditioner - feta og soltørrede tomater, og kartoflen er fyldt med en tzatziki i stedet for smør, hvilket er med til at gøre den mere hverdagsvenlig. 

Ugens tema: Feta

Græsk hakkebøf med Bagt Kartoffel og Tzatziki til 2 personer

Ingredienser:

Bøf:
1 lille løg
40 g. hakkede soltørrede tomater
200 g. hakket oksekød
salt og peber
50 g. feta
1 spsk. rasp
2 tsk. olie

Tzatziki:
1 agurk
1 fed hvidløg
1 tsk. salt
4 spsk. creme fraiche eller græsk yoghurt
2 tsk. olivenolie
salt og peber

2 bagekartofler

Fremgangsmåde:

1. Skrub kartoflerne godt og pak dem i stanniol. Bag dem 1-1½ time ved 200 grader til de er møre.

2. Riv agurken groft og læg den i en si. Drys salt over og lad det stå 10 min.

3. Rør hakket kød med finthakket løg, soltørrede tomater, smuldret feta og rasp. Krydr med salt og peber.

4. Form til to store flade bøffer og steg i olie.

5. Pres så meget vand af agurkerne som du kan og vend det i creme fraiche sammen med finthakket hvidløg. Krydr med peber.

6. Server hakkebøfferne med bagte kartofler og tzatziki. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar