Sider

fredag den 2. januar 2015

Svineskank med Chorizo og Sorte Bønner



Det er blevet tid til simremad! Og det bliver mere og mere moderne at bruge alle dele af dyret i madlavningen, og derfor er en udskæring som svineskanken også tilbage i supermarkederne - og endda til rimelige penge. En svineskank ser umiddelbart stor ud, men størstedelen er kød og skind, og i sidste ende er der kød til to personer på sådan en.

Svineskank med Chorizo og Sorte Bønner til 2 personer


Ingredienser:

100 g. sorte bønner
1 spsk. olie
1 finthakket løg
1 fed finthakket hvidløg
1 rød peberfrugt i små tern
1 pakke chorizo (ca. 70 gram)
1/4 liter madlavningsfløde
1 svineskank
125 g. ris
2 forårsløg

Fremgangsmåde:

1. Hæld koldt vand og bønnerne og dæk dem til. Lad dem stå i blød natten over.

2. Skyld bønnerne og læg dem i en tykbundet stegegryde. Hæld vand over så det dækker og bring i kog. 

3. Varm olien og svits chorizo i kvarte skiver til det bliver brunt i kanten. Tag det ud af gryden.

4. Steg løg, hvidløg og peberfrugt i fedtet fra chorizo 2-3 min og læg det ned til bønnerne sammen med svineskanken. Læg låg på og lad retten simre 2½ timer.

5.  Kog risene i letsaltet vand.

6. Tilsæt chorizo til retten og kog 15 min mere.

7. Tag svineskanken op og tilsæt fløde til retten, bring i kog og smag til med salt og peber. Jævn evt. 

8. Skær kødet fra svineskanken.

9. Fordel ris i to dybe tallekener og fordel bønnesaucen herover. Læg kød øverst og drys med forårsløg i skråtskårne ringe. 

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja, det kan virkelig godt betale sig at bruge tiden på at lave en svineskank :D

      Slet