Weekenden er desserttid og lige nu skinner solen tilmed.
Granita er en isdessert der typisk ikke indeholder andet end frugt eller frugtsaft, vand og sukker. Den er derfor forholdsvis lav i kalorier og virkelig lækker på en hed sommerdag. Og så er det ikke særlig svært at lave. Det kræver en foodprocessor.
Ugens tema: Citron
Citron Granita til 4 personer
Ingredienser:
3 usprøjtede citroner
150 g. sukker
6 dl. vand
Fremgangsmåde:
1. Riv skallen af citronerne fint.
2. Skræl citronerne og kasser skrællen. Skær bådene i halve.
3. Læg citroner, citronskal, sukker og vand i en foodprocessor og blend grundigt.
4. Hæld i en si og pres så meget saft igennem som muligt.
5. Hæld massen i fryseposer eller en stor plastbøtte, så laget af saft er lavt, og frys til næste dag.
6. Knæk massen i mindre stykker og blend til en glat ismasse. Frys i en plastbøtte i mindst et par timer.
7. Tag granitaen ud af fryseren 15 min før severing.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar