tirsdag den 17. februar 2015

Gulerodssuppe med Spidskommen




Ugens tema: Gulerødder

En fyldig suppe, der nemt kan udgøre det for det aftensmåltid med et stykke godt brød til. Hvis der bruges kokosfløde er suppen vegansk. 

Gulerodssuppe med Spidskommen til 2 personer


Ingredienser:

1 spsk. olie
1 løg
2 fed hvidløg
350 g. gulerødder
8 dl. hønsebouillon
3/4 tsk. spidskommen
½ peberfrugt
125 g. kartofler
2 tsk. tomatpure
2 tsk. citronsaft
2 dl. madlavningsfløde
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Hak løg og hvidløg og steg det blødt i olie.

2. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver. Steg dem ca. 5 min sammen med løgene uden at de tager farve. 

3. Tilsæt bouillon, spidskommen, peberfrugt i tern, kartofler i tern, tomatpure og citronsaft. Kog ca. 30 min under låg.

4. Tag suppen af varmen og blend den med en stavblender. 

5. Sæt den tilbage på varmen og tilsæt madlavningsfløde. Varm igennem og smag til med salt og peber. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar