Ugens tema: Kikærter
Dagens opskrift er en indisk ris-ret. Jeg brugte retten som tilbehør til et stykke stegt kød, men den kan også spises som den er - evt. med flere kikærter.
Karryris med Spinat og Kikærter til 2 personer som tilbehør
Ingredienser:
½ spsk. olie
2 fed hvidløg
1 spsk. indisk karrypasta (fås hos asiatiske købmænd)
100 g. basmatiris
2½ dl. grønsagsbouillon
½ dåse kikærter
1 tsk. salt
100 g. hel spinat (optøet)
20 g. cashewnødder
40 g. rosiner
Fremgangsmåde:
1. Hak hvidløg fint og steg i olie med karrypasta ½-1 minut.
2. Tilsæt ris, bouillon, kikærter og salt, bring i kog og kog under låg ca. 10 min til vandet er opsuget.
3. Tryk vandet af spinaten og rør den i risene med grofthakkede nødder. Varm kort igennem.
4. Rør rosinerne i og server.
Det ser vildt lækkert ud! En fantastisk idé til at peppe de ellers lidt "kedelige" ris op på - den må klart prøves :)
SvarSlet