Ugens tema: Burger
Denne opskrift afrunder ugens tema om burgere og mandag er jeg klar med en uge, hvor vi rejser mod syd og mindes sommerferie, lyse aftener og masser af velsmag. Rejsen går nemlig til Italien.
Dagens opskrift er lidt anderledes end de kyllingeburgere, man ser rundt omkring på landets cafeer. Den minder mere om fastfood restauranternes variant af kyllingeburgeren, da kyllingen er letpaneret og tilbehøret er simpelt. For at pifte den op, er bollen smurt med en frisk citronmayonnaise.
Sprød Kyllingeburger med Citronmayonnaise til 2 personer
Ingredienser:
2 kyllingebryst
½ dl. rasp
1 æg
1 tsk. sennep
salt og peber
smør eller flydende margarine
½ citron
2 spsk. mayonnaise
peber
4 små burgerboller, gerne fuldkorn
salatblade og tomatskiver
Fremgangsmåde:
1. Skær kyllingebrysterne igennem, så du får 4 store flade stykker kød.
2. Pisk æg sammen med sennep og bland rasp med salt og peber. Vend kyllingestykkerne først i æg og derefter i rasp. Steg dem 3-4 min på hver side i smør eller margarine.
3. Riv skallen af citronen og pres halvdelen af saften. Rør det sammen med mayonnaise og krydr med rigelig peber.
4. Varm burgerbollerne og smør dem med citronmayonnaisen. Læg salatblade, kylling og tomatskiver i dem og server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar