Ugens tema: Asparges
En lækker, sommerlig suppe med fin smag af asparges og nye kartofler. Kartoflerne får suppen til at mætte godt.
Grøn Aspargessuppe med nye Kartofler til 3 personer
Ingredienser:
500 g. asparges
400 g. nye kartofler
1 løg
2 tsk. olie
1,2 liter hønsebouillon
1½ dl. madlavningsfløde
1 spsk. citronsaft
salt og peber
groft brød
Fremgangsmåde:
1. Bræk den træede ende af asparges og skær dem i mundrette bidder. Tag aspargeshovederne fra og gem dem.
2. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Hak løget.
3. Steg kartofler, asparges og løg i olie et par minutter i en gryde. Tilsæt bouillon, bring i kog og kog 15 min under låg.
4. Hæld kogende vand over aspargeshovederne og lad dem stå 3-4 min. Hæld vandet fra.
5. Blend suppen med en stavblender, hæld madlavningsfløde i og bring i kog. Smag til med citronsaft, salt og peber.
6. Server suppen i store tallerkener med aspargeshoveder som fyld og brød til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar