Sider

onsdag den 4. maj 2016

Krydret Suppe med Kødboller og Ris




En lidt utraditionel og meget velsmagende suppe med masser af mættende fyld.

Krydret Suppe med Kødboller og Ris til 2 personer


Ingredienser:

Kødboller:
200 g. hakket oksekød
½ tsk. salt
1 lille løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
3 spsk. rasp
1 æg
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt koriander
peber

Suppe:
1 løg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
1 chili, finthakket
3 cm. ingefær, finthakket
½ spsk. olie
1 liter oksebouillon
100 g. basmatiris
2 spsk. limesaft
1 broccolihoved i små buketter
½ bdt. koriander, grofthakket

Fremgangsmåde:

1. Rør kødet med salt og rør løg, hvidløg, rasp, æg, spidskommen, koriander og peber i.

2. Steg løg, hvidløg, chili og ingefær i olie ca. 1 minut.

3. Tilsæt bouillon og bring i kog. Tilsæt ris, og kog 5 min under låg.

4. Form 16-20 kødboller og læg dem i suppen. Kog 5 min mere. Fjern skummet på toppen.

5. Læg broccoli i suppen og kog 3-4 min. 

6. Smag til med limesaft, salt og peber og server drysset med koriander.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar