De fleste kan lide den klassiske skinkestang med butterdej, skinke og flødeost, men den kan godt blive en smule tung. Her er en fuldkornsversion med masser af grøntsager og tofu, som med god samvittighed kan serveres en helt almindelig hverdagsaften.
Tofu kan naturligvis erstattes med skinketern, hvis man foretrækker det.
Vegetarisk "Skinkestang" til 3 personer
Ingredienser:
25 g. gær
1 dl. mælk
½ tsk. salt
50 g. fuldkornshvedemel
ca. 100 g. hvedemel
1 sammenpisket æg
2 spsk. sesamfrø
½ broccoli, små buketter
250 g. champignon, halve skiver
1 spsk. olie
1 bdt. forårsløg, fintsnittet
1 tsk. tørret timian
100 g. friskost
125 g. røget tofu, små tern
1 spsk. sennep
salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Rør gær ud i mælk og tilsæt salt og fuldkornshvedemel. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og ælt godt. Lad dejen hæve mens fyldet tilberedes.
2. Steg broccoli og svampe i olie til svampene er gyldne og broccoli næsten mør. Tag panden af varmen og lad det køle lidt.
3. Rør forårsløg med timian, friskost, tofu og sennep og krydr med salt og peber.
4. Ælt dejen igennem og rul den ud til ca. 30 x 30 cm.
5. Rør broccoli og svampe i fyldet og fordel det ned langs midten af dejen. Pensl kanterne med æg og luk sammen om fyldet. Læg på bagepapir på en bageplade med lukningen nedad.
6. Pensl stangen og drys med sesam. Bag ca. 25 min ved 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar