Sider

mandag den 11. juni 2018

Risotto med Asparges, Forårsløg og Hasselnødder




En vegansk version af den velkendte risotto - her med forårsgrønt og ristede nødder. Endnu en af aarstidernes opskrifter.

Risotto med Asparges, Forårsløg og Hasselnødder til 2 personer


Ingredienser:

1½ bdt. forårsløg (fintsnittet, det hvide og det grønne hver for sig)
2 fed hvidløg (finthakket)
1 dl. hvidvin
2 grønsagsbouillonterninger
5 dl. kogende vand
150 g. risottoris
20 g. hasselnødder
400 g. asparges (1 cm tykke skiver)
½ citron (revet skal)

Desuden: olie, salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Steg den hvide del af forårsløgene og hvidløget blødt i olie ved svag varme ca. 3 min.

2. Tilsæt ris og steg til risene er klare.

3. Tilsæt hvidvin og kog til det er næsten helt fordampet.

4. Smuldr bouillonterningerne i det kogende vand og tilsæt lidt af det til risene. Læg låg på og kog ved svag varme. Rør af og til og tilsæt mere bouillon, når det meste er opsuget. Kog ca. 25 min til risene er helt møre og konsistensen er cremet men ikke våd.

5. Rist hasselnødderne på en tør pande, køl dem lidt af og hak dem groft.

6. Varm lidt olie på en pande og steg asparges og det grønne fra forårsløgene ca. 2 min ved kraftig varme. Krydr med salt og peber.

7. Smag risene til med citronskal, salt og peber og vend asparges og løg i. 

8. Server toppet med ristede hasselnødder 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar