onsdag den 12. december 2012

Brune Kager



Jeg fandt den her opskrift på nemme brunkager i en bunke af gamle bladudklip og tænkte, at det kunne da prøves af. Og faktisk blev kagerne rigtig gode :) Dejen er lavet uden opvarmning og der er ikke mandler, nødder, appelsin eller noget som helst i. Det er ren brunkage :)



Brune Kager, ca. 250 stk.

Ingredienser:

250 g. smør
500 g. mel
125 g. sirup
200 g. flormelis
1 tsk. nellike
1 tsk. kanel
2 tsk. potaske
3 spsk. kogende vand

Fremgangsmåde:

1. Smulr smørret i melet til det ligner rasp.

2. Tilsæt sirup, flormelis, nellike og kanel og rør rundt.

3. Udrør potaske i vand og tilsæt det. Ælt til en glat dej.

4. Rul dejen til pølser og pak dem ind i film. Læg dem i køleskabet nogle timer eller gerne til næste dag.

5. Skær tynde skiver af dejen og læg på bagepapir på en bageplade.

6. Bag kagerne ca. 5 min ved 185 grader midt i ovnen. De skal blive rimeligt mørke uden at blive brændt, da de ellers ikke bliver ordentligt sprøde.

7. Køler af på bagepapir på køkkenbordet inden de lægges i kagedåser. 

ProPoints: 0,5 points per kage






Ingen kommentarer:

Send en kommentar