Brune Kager, ca. 250 stk.
Ingredienser:
250 g. smør
500 g. mel
125 g. sirup
200 g. flormelis
1 tsk. nellike
1 tsk. kanel
2 tsk. potaske
3 spsk. kogende vand
Fremgangsmåde:
1. Smulr smørret i melet til det ligner rasp.
2. Tilsæt sirup, flormelis, nellike og kanel og rør rundt.
3. Udrør potaske i vand og tilsæt det. Ælt til en glat dej.
4. Rul dejen til pølser og pak dem ind i film. Læg dem i køleskabet nogle timer eller gerne til næste dag.
5. Skær tynde skiver af dejen og læg på bagepapir på en bageplade.
6. Bag kagerne ca. 5 min ved 185 grader midt i ovnen. De skal blive rimeligt mørke uden at blive brændt, da de ellers ikke bliver ordentligt sprøde.
7. Køler af på bagepapir på køkkenbordet inden de lægges i kagedåser.
ProPoints: 0,5 points per kage
Ingen kommentarer:
Send en kommentar