Min variant er med mandelessens, og det kan lyde lidt mystisk, men næsten alle der smager dem beder om opskriften, så et eller andet kan den opskrift i hvert fald. Derudover er opskriften vegansk hvis man vælger en vegansk margarine. MARGARINE? spørger I nok. Ja, jeg bruger en blød plantemargarine. Jeg har prøvet at lave kuglerne med smør, og det blev overhovedet ikke særlig lækkert. Smørret dominerede alt for meget. Man skal dog også undgå de hårde stegemargarine. Det bliver også noget juks. Det bedste er en helt almindelig plantemargarine - gerne 60 % fedt, men den almindelige med 80 % er også fin.
Havregrynskugler
Ingredienser:
125 g. margarine 60 %
250
g. havregryn
50
g. kakao
4 spsk. kaffe
2 tsk. mandelessens
200 g. sukker
50 g. kokosmel
Fremgangsmåde:
1. Alle ingredienserne æltes sammen (undtaget kokosmel).
2. Trilles til kugler der rulles i kokosmel. Opbevares på køl.
ProPoints: 73 points for hele portionen
Kan man lave dem med noget andet end kaffe?
SvarSletHej Julie
SletDet kan du godt. Du kan bruge vand, juice eller mælk. Mælk vil nedsætte holdbarheden til mindre end en uge og juice vil ændre smagen (måske til det bedre).
Jeg vil dog anbefale kaffen. Kuglerne smager slet ikke af kaffe, og mine veninder der ikke drikker kaffe spiser dem gerne i store mængder. Så hvis det handler om smagen kan du roligt holde dig til kaffen :)
hej. ville bare høre, hvis man tager smør i stedet for margarine. skal man så stadig tage det samme mængde i ?
SvarSlet