torsdag den 29. januar 2015

Tikka Kyllingespyd med Agurkesalat




En supernem måde at lave kyllingen lidt anderledes end vanligt. Jeg spiste pitabrød til, men du kan også øge mængden af kød og salat og spise retten low carb - eller spise f.eks. ris til. Spydene kan også laves på grillen til sommer. 

Ugens tema: Kylling

Tikka Kyllingespyd med Agurkesalat til 2 personer


Ingredienser:

75 g. græsk yoghurt
1 spsk. Tikka karrypasta (eller anden indisk variant)
250 g. kyllingebryst
8 cherrytomater
2 store pitabrød

1 agurk
1 rødløg
½ bdt. koriander
2 spsk. citronsaft
50 g. feldsalat
2 tsk. olivenolie

Fremgangsmåde:

1. Rør græsk yoghurt og karrypasta sammen. Skær kyllingen i store tern og vend i yoghurten. Lad det marinere et par timer hvis du har tiden - ellers 10 min.

2. Skær agurken i halve på langs og skrab kernerne ud. Skær i skiver.

3. Skær rødløg i tynde skiver og bland med agurk, grofthakket koriander og citronsaft. 

4. Skær tomaterne i halve og sæt skiftevis kylling og tomat på 4 træspyd. Læg bagepapir i bunden af et ildfast fad der er smallere end træspydene. Læg spydene på kanten af fadet så de kan dryppe ned på bagepapiret. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader i 15-20 min til kyllingen er gennemstegt.

5. Fordel feldsalaten på to tallerkener og dryp olivenolie over. Fordel agurkesalaten derover. Læg 2 spyd på hver salat og server med kvarte pitabrød.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar