En supernem måde at lave kyllingen lidt anderledes end vanligt. Jeg spiste pitabrød til, men du kan også øge mængden af kød og salat og spise retten low carb - eller spise f.eks. ris til. Spydene kan også laves på grillen til sommer.
Ugens tema: Kylling
Tikka Kyllingespyd med Agurkesalat til 2 personer
Ingredienser:
75 g. græsk yoghurt
1 spsk. Tikka karrypasta (eller anden indisk variant)
250 g. kyllingebryst
8 cherrytomater
2 store pitabrød
1 agurk
1 rødløg
½ bdt. koriander
2 spsk. citronsaft
50 g. feldsalat
2 tsk. olivenolie
Fremgangsmåde:
1. Rør græsk yoghurt og karrypasta sammen. Skær kyllingen i store tern og vend i yoghurten. Lad det marinere et par timer hvis du har tiden - ellers 10 min.
2. Skær agurken i halve på langs og skrab kernerne ud. Skær i skiver.
3. Skær rødløg i tynde skiver og bland med agurk, grofthakket koriander og citronsaft.
4. Skær tomaterne i halve og sæt skiftevis kylling og tomat på 4 træspyd. Læg bagepapir i bunden af et ildfast fad der er smallere end træspydene. Læg spydene på kanten af fadet så de kan dryppe ned på bagepapiret. Sæt fadet i ovnen ved 225 grader i 15-20 min til kyllingen er gennemstegt.
5. Fordel feldsalaten på to tallerkener og dryp olivenolie over. Fordel agurkesalaten derover. Læg 2 spyd på hver salat og server med kvarte pitabrød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar