Sider

torsdag den 19. februar 2015

Salat af Ristede Gulerødder, Appelsin og Feta




En sød og mild salat, der gør sig virkelig godt til især krydret mad. Jeg serverede salaten som en del af et bord med mange mindre retter, og den skaber et fint frisk pust i de mange tungere retter. 

Salat af Ristede Gulerødder, Appelsin og Feta, 2-3 personer


Ingredienser:

300 g. gulerødder
2 tsk. olivenolie
1 stor appelsin
2 tsk. æblecidereddike
1 spsk. græskarkerner
1/4 pakke feldsalat
100 g. feta

Fremgangsmåde:

1. Skræl gulerødderne og skær dem i halve på tværs. Skær hvert stykke i halve, kvarte eller flere dele alt efter tykkelse. Kog gulerødderne 4 min.

2. Rør 1 tsk. olie sammen med revet appelsinskal og krydr med salt og peber. Hæld vandet fra gulerødderne, vend dem i appelsinolien og læg dem i et ovnfast fad. Bag 20 min ved 200 grader. 

3. Skær appelsinen i halve på langs, fjern enderne og skrællen med en skarp kniv og skær filetterne fri, så hinderne sidder tilbage. Læg dem i en skål og pres resten af saften ned over dem. 

4. Tilsæt eddike, græskarkerner og 1 tsk. olie til appelsinerne og krydr med salt.

5. Vend gulerødderne med appelsinblandingen og feldsalat og hæld det hele i en pæn skål. Drys smuldret feta over. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar