Ugens tema: Forårsfrokost
Jeg har valgt at kalde emnet Forårsfrokost i stedet for f.eks. Påskefrokost, da der er flere højtider i løbet af foråret, hvor vi samles over en frokost. Og alle retterne egner sig desuden til en god frokost året rundt - endda til en julefrokost. Så man skal ikke hænge sig så meget i emnet. Der indgår dog masser af æg og fisk, så frokosten er dejligt forårsagtig.
Ugens opskrifter
Djævleæg med chili og citrusagurk
Snoede påskebrød med anis
Hønsesalat med karry og æble
Varmrøget laksesalat med smilende æg
Æggecreme med stenbiderrogn
Djævleæg, også kaldet Deviled eggs, er en meget almindelig spise i den engelsksprogede verden. De består af hårdkogte æg, hvor æggeblommen røres op med chili og f.eks. mayonnaise. I denne opskrift serveres de med syrlige agurker.
Djævleæg med Chili og Citrusagurk til 2 personer
Ingredienser:
½ agurk
1/4 potte purløg
1 spsk. citronsaft
peber
2 æg
½ tsk. sambal oelek
2 spsk. mayonnaise
salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Kog æggene og lad dem køle helt af.
2. Skræl agurken og skær den i tynde halve skiver. Bland med klippet purløg og citronsaft og krydr med peber.
3. Skær æggene i halve og tag blommerne ud. Rør blommerne med mayonnaise og sambal oelek og smag til med salt og peber. Hæld massen i en lille pose og sprøjt den tilbage i æggehviderne.
4. Anret æggene ovenpå agurk og server med brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar