Sider

tirsdag den 21. april 2015

Kødboller med Rejesauce og Forårsgrønt




Ugens tema: Hakket svinekød

En noget utraditionel ret som smager rigtig fint af forår.

Kødboller med Rejesauce og Forårsgrønt til 2 personer


Ingredienser:

Kødboller:
200 g. hakket svinekød
1 tsk. salt
2 spsk. mel
½ æg
ca. 1 dl. mælk
peber

Rejesauce:
2 dl. madlavningsfløde
1 dl. kogevand fra kødbollerne
saucejævner eller maizena i lidt vand
½ spsk. citronsaft
salt og peber
100 g. rejer

Fyld:
½ blomkål
50 g. ærter
½ potte dild

400 g. kartofler

Fremgangsmåde:

1. Skræl kartoflerne og kog dem 20 min i letsaltet vand.

2. Skær blomkål i buketter og kog dem 3-4 min i letsaltet vand. Dryp godt af.

3. Rør kødet sejt med salt. Rør mel og æg i og rør mælk i lidt efter lidt til konsistensen er god. Smag til med peber.

4. Bring en gryde vand med 1 tsk. salt i kog og lav små kødboller med en ske dyppet i koldt vand. Kog kødbollerne til de stiger op til overfladen og tag dem op ad vandet med en hulske. 

5. Bring fløde og kogevand i kog og jævn saucen. Krydr med citronsaft, salt og peber. Tilsæt blomkål, kødboller og ærter og varm godt igennem. Tag saucen af varmen og rør rejer og hakket dild i. 

6. Fordel kartoflerne på to tallerkener og hæld kødboller og sauce over. Drys evt. med lidt hakket dild.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar