Sider

onsdag den 22. april 2015

Stegte Nudler med Kødboller




Ugens tema: Hakket svinekød

En rigtig dejlig og krydret aftensmad med kødboller, masser af lækre grøntsager og et spicy sesamdrys.

Stegte Nudler med Kødboller til 2 personer


Ingredienser:

Kødboller:
200 g. hakket svinekød
2 cm. frisk ingefær
½ tsk. salt
1 tsk. olie

Stegte nudler:
125 g. ægnudler
300 g. champignon 
1 tsk. olie
2 spsk. sojasauce
1 pak choi (eller ½ kinakål)
2 spsk. vand

Sojadressing:
½ dl. sojasauce
2 spsk. sukker
saft af 1 lime

Sesamdrys:
4 forårsløg
1 spsk. ristede sesamfrø
1 tsk. tørrede chiliflager

Fremgangsmåde:

1. Rør sojasauce, sukker og limesaft sammen og kog det til sukkeret er smeltet og saucen tyknet lidt. Lad den køle af.

2. Rør kødet sammen med salt og revet ingefær. Form til kødboller og steg i olie til de er gennemstegte.

3. Kog nudlerne i saltet vand og lad dem dryppe af.

4. Skær champignon i kvarte og steg i olie i en wok til de er godt brunede. 

5. Tilsæt nudler og soja og bland godt sammen. Læg kvarte pak choi og vand i wokken og læg låg på. Steg 2 minutter. 

6. Skær forårsløg i tynde skiver på skrå og bland med sesamfrø og chili.

7. Anret nudler, kødboller og sojadressing i to dybe tallerkener. Drys med sesamdrysset og server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar