mandag den 20. april 2015

Thainudler med Svinekød - og nyt ugetema: Hakket Svinekød



Ugens tema: Hakket Svinekød

De fleste af os laver jævnligt retter som frikadeller, krebinetter og farsbrød. Men hakket kød kan bruges i rigtig mange forskellige retter, og det er det ugen kommer til at handle om her på bloggen - der vil være både velkendte og helt nye retter.

Ugens opskrifter:
Thainudler med svinekød
Kødboller med rejesauce og forårsgrønt
Stegte nudler med kødboller
Krebinetter med grønsagsstuvning
Boller i karry
Spaghetti med italienske kødboller i tomatsauce

Dagens opskrift er en wokret med fiskesauce og sambal oelek. Wokretter indeholder sjældent hakket svinekød, men i denne ret fungerer det rigtig fint.

Thainudler med Svinekød til 2 personer


Ingredienser:

1 cm frisk ingefær, revet
2 gulerødder i tynde stave
2 forårsløg i ringe
125 g. ægnudler
½ spsk. olie
200 g. hakket svinekød
½ spsk. sambal oelek
1 tsk. fiskesauce
1 lime i både

Fremgangsmåde:

1. Kog nudlerne i saltet vand og lad dem dryppe godt af.

2. Steg kød og ingefær i olie i en wok til kødet er godt brunet.

3. Tilsæt gulerødder, forårsløg, sambal oelek og fiskesauce og steg 3-4 min. 

4. Vend nudlerne i retten og server med limebåde. 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar