tirsdag den 5. juni 2018

Bagt Auberigne med Tamari, Ovnkartofler, Spinat og Sesam



Første dag i ugens kasse fra aarstiderne. Dette er helt sikkert en af mine favorittter, når det kommer til aubergine. Retten var virkelig velsmagende og nem at lave. 

I retten indgår tamari, som er et mindre saltet alternativ til sojasauce. Det fås i nogle større supermarkeder og ellers i asiatiske butikker.

Bagt Aubergine med Tamari, Ovnkartofler, Spinat og Sesam til 2 personer


Ingredienser:

2 bagekartofler (tynde både)
1 stor aubergine (1½ cm tykke skiver)
½ dl. tamari
2 fed hvidløg (presset)
200 g. frisk spinat (grofthakket)
2 løg (tynde både)
2 fed hvidløg (hakket)
2 spsk. sesamfrø

Desuden: olie, salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Vend kartoffelbådene med olie og salt og fordel dem på en halv bageplade. Sæt den i ovnen ved 225 grader luftvarme i 20 min.

2. Rør tamari med presset hvidløg og 2 tsk. olie. 

3. Rids et rudemønster halvejs gennem aubergineskiverne og smør tamarisauce på skærefladen. Læg skiverne på den anden halvdel af bagepladen og sæt i ovnen yderligere 20 min. Sluk for luftvarmen og skru ned på 200 grader.

4. Steg løg og hvidløg 3-4 min i olie på en pande.

5. Tilsæt spinaten og steg til den netop falder sammen. Krydr med salt og peber. 

6. Server aubergineskiver, kartoffelbåde og spinat dryppet med resten af tamari'en og drysset med sesamfrø. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar