En rigtig grøntsagsburger, som man kan spise med velbehag og god samvittighed. Den er fra årstidernes måltidskasse.
Portobelloburger med Hoisin og Syltet Grønt til 2 personer
Ingredienser:
200 g. gulerødder (tynde stave)
1/4 agurk (tynde stave)
1½ dl. eddike
3 spsk. sukker
½ dl. hoisinsauce
½ rød chili (hakket)
1 fed hvidløg (presset)
1 spsk. olivenolie
1 spsk. eddike
1 fed hvidløg (presset)
4 portobellosvampe
4 små fuldkornsburgerboller
½ bdt. forårsløg (snittet)
Desuden: olie, salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Varm eddike, sukker, salt og peber i en gryde til sukkeret er smeltet, og køl det lidt af i en skål. Tilsæt gulerod og agurk og lad det trække.
2. Rør hoisinsauce med chili, hvidløg og olie.
3. Rør eddike med hvidløg og lidt salt. Læg svampene med stilken i vejret og hæld marinaden på. Steg svampene i lidt olie 3 min på hver side.
4. Flæk burgerbollerne og varm dem på en brødrister eller i ovnen.
5. Fyld bollerne med hoisinsauce, svampe, grøntsager og forårsløg.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar