Denne opskrift runder ugens tema af og mandag er jeg klar med temaet Kikærter - den nemme slags på dåse.
Denne tilbehørsret bliver bedst, hvis den laves dagen i forvejen, men den kan også laves et par timer før servering. Jeg elsker gulerødder, men de er godt nok lige et hak for kedelige hvis de altid bare koges eller rives. Derfor elsker jeg at finde opskrifter, hvor de marineres i interessante krydderier.
Græske Gulerødder til 2 personer
Ingredienser:
350 g. gulerødder
2 dl. hvidvin
½ spsk. honning
1 tsk. finthakket timian
tsk. finthakket persille
1 fed hvidløg
1/4 tsk. stødt koriander
salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Skræl gulerødderne og skær dem i lange stave.
2. Læg gulerødderne i en gryde med vin, honning, timian, persille, finthakket hvidløg og koriander. Krydr med salt og peber. Bring i kog og kog ca. 10 min til gulerødderne er møre.
3. Si væsken fra gulerødderne og læg dem i en serveringsskål. Hæld væsken tilbage i gryden og kog den ind til det halve. Hæld det over gulerødderne.
4. Stil gulerødderne i køleskabet mindst 2 timer og gerne natten over. Drys med finthakket timian og server.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar