mandag den 8. april 2013

Kartoffelgratin a la Karoline



Jeg havde en rest svinekam i fryseren, og til den lavede jeg en kartoffelgratin fra en gammel Karoline kogebog. Karoline er jo kendetegnet ved 80'ernes mangel på fedtfattige alternativer til mælkeprodukterne, men i denne opskrift bruges Mornaysauce, og i disse moderne tider fås den heldigvis i en udgave med 4-5 % fedt. Smagen er dog stadig som vi kender Karoline. Cremet og god :)

Kartoffelgratin a la Karoline til 2 personer


Ingredienser

500 g. kartofler
1 løg
1 tsk. salt
friskkværnet peber
250 ml. mornaysauce 5 %

Fremgangsmåde:

1. Skræl kartoflerne og skær dem i tykke skiver. Hak løget fint.

2. Læg kartofler, løg, salt og peber lagvis i et ildfast fad og hæld mornaysaucen over.

3. Gratiner ved 200 grader i en time og server til kød og med en skål grøn salat.

ProPoints: 9 points per person

3 kommentarer:

  1. Hejsa.... nå man klikker på "Nudelsalat med røget makrel".... bliver man sendt til denne opskrift :)

    SvarSlet