lørdag den 17. august 2013

Keftes med Rød Couscous

Ugens tema: Couscous






Ikke det mest heldige billede, men det opvejer smagen heldigvis. En mellemøstinspireret sammensætning af ingredienser sikrer retten et eksotisk præg og en anderledes smag. Couscous'en er tilsat tomatpure og paprika, hvilket giver den en særpræget rød farve og en lækker smag. Hvidløg, mynte og koriander sikrer smagen af fremmede himmelstrøg. 

Keftes med Rød Couscous til 2 personer


Ingredienser:

Keftes:
200 g. hakket oksekød 5 %
1 fed hvidløg
2 spsk. mynteblade
½ æg
1 spsk. hakkede cashewnødder
50 g. feta 5 %
½ tsk. salt
2 tsk. oliemargarine

Couscous:
1½ dl. grønsagsbouillon
2 spsk. tomatpure (eller ½ spsk. konc. pure)
1 tsk. paprika
120 g. couscous
1 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
2 tomater
½ rød peber
salt og peber. 
mynte og koriander

Fremgangsmåde:

1. Bring bouillon, pure og paprika i kog, tilsæt couscous, tag af varmen og læg låg på. Lad det trække 5 min. og køl lidt af.

2. Skær tomater og peberfrugt i tern og hak mynte og koriander groft.

3. Rør kødet sammen med presset hvidløg, hakket mynte, æg, nødder, smuldret feta, salt og peber.

4. Form 6 aflange keftes og steg i oliemargarine 6-8 min. 

5. Bland couscous med olie, eddike, tomat, peberfrugt, salt, peber, mynte og koriander. Server med kefkes.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar