onsdag den 25. juni 2014

Madbloggerudfordringen: Grillet Svinekotelet med Nye Kartofler og Jordbærsalat




Det er igen blevet tid til madbloggerudfordringen, og denne gang er der hele to udfordringer. Den første hører til i det salte køkken og går ud på at lave en ret der indeholder ingredienserne: Svinekød, Bær, Bladgrønt. Den anden udfordring, som jeg lægger op i morgen, hører til i det søde køkken og går ud på at lave en ret der indeholder ingredienserne: Bær, Krydderurter/blomster, Chokolade. 

Det overordnede emne er årstidens ingredienser, så det var vigtigt for mig, at begge retter blevet meget sommerlige. Derfor har jeg valgt en ret med friske jordbær, nye kartofler og grill. 




Grillet Svinekotelet med Nye Kartofler og Jordbærsalat til 2 personer


Ingredienser:

Salat:
200 g. grønne bønner
100 g. jordbær
50 g. salatblade
75 g. ost i tern (f.eks. Gouda eller Emmentaler)
salt og peber

Vinaigrette:
50 g. jordbær
1 tsk. rapsolie
1 1/2 tsk. balsamico
1 1/2 tsk. flydende honning

2 svinekoteletter
salt og peber

400 g. nye kartofler
2 tsk. smør
2 spsk. finthakket persille
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand cirka 15 min.

2. Kog bønnerne 3 min i letsaltet vand, hæld vandet fra og overhæld med koldt vand. Lad bønnerne dryppe af.

3. Blend ingredienserne til vinaigrette til en helt glat dressing.

4. Grill koteletterne 4-5 min på hver side og krydr dem med salt og peber.

5. Anret salat og bønner på to tallekerner eller et fad. Drys med salt og peber.

6. Skær jordbær i kvarte og fordel over salaten sammen med ost. Dryp vinaigretten over. 

7. Smelt smørret på en pande og vend kartoflerne heri sammen med persille. Krydr med salt og peber.

8. Anret schnitzler og kartofler på et fad eller på tallerkenerne og server. 

1 kommentar:

  1. Sikke en Verden af Sommersmag!

    Tak fordi du ville lege med, håber du er frisk på fjerde runde også?

    Kh La Cucina Nada

    SvarSlet