torsdag den 23. april 2015

Krebinetter med Grøntsagsstuvning




En dansk klassiker, der sagtens kan tåle at ende på middagsbordet engang imellem. Jeg serverede stegte kartofler til, men de kogte kan naturligvis også bruges - især hvis de er nye. 

Krebinetter med Grøntsagsstuvning til 2 personer


Ingredienser:

200 g. hakket svinekød
1 æg
4 spsk. rasp
salt og peber
smør eller margarine til stegning

2 gulerødder
1/4 blomkål
1/4 liter grønsagsbouillon
1 spsk. flydende margarine (eller smør)
2 spsk. mel
1/4 liter minimælk
muskatnød, sukker, salt og peber
50 g. ærter

Fremgangsmåde:

1. Form to krebinetter af kødet. Bland rasp med salt og peber. Vend krebinetterne i sammenpisket æg og rasp og steg dem ca. 5 min på hver side.

2. Skær gulerødderne i skiver og del blomkål i små buketter. Kog 3-4 min i bouillon.

3. Rør margarine og mel sammen og læg smørbollen i gryden. Rør godt sammen. Tilsæt mælk lidt efter lidt til saucen er tyk og jævn. 

4. Smag til med muskat, sukker, salt og peber og tilsæt ærter. Kog kort igennem. 

5. Server krebinetterne med stuvning og f.eks. kartofler. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar