søndag den 1. maj 2016

Salat med Varmrøget Laks og Syltede Agurker



Varmrøget laks er uden tvivl en af mine absolutte favoritter, og i denne ret indgår den i en salat med lynsyltede agurker, æg og masser af dild. Server groft brød til.

Salat med Varmrøget Laks og Syltede Agurker til 2 personer


Ingredienser:

1 bakke spæde salater, skyldede og tørre
1 potte dild, grofthakket
200 g. cherrytomater, kvarte
salt og peber
125 g. varmrøget laks
2 æg
150 g. groft brød

1 agurk, tynde skiver
2 tsk. salt
4 spsk. citronsaft
1 spsk. flydende honning
1 spsk. olivenolie

Fremgangsmåde:

1. Vend agurkeskiverne med salt og læg dem i en si. Lad dem trække ti min.

2. Kog æggene 6 min og lad dem køle lidt af. Pil dem. 

3. Rør citronsaft, honning og olivenolie sammen. 

4. Bland salat, dild og tomater i en stor skål. 

5. Skyld agurkeskiverne i koldt vand og pres så meget væde som muligt fra dem. Vend dressingen i.

6. Vend agurkerne sammen med salaten. Tag noget af dressingen med og kasser resten. 

7. Anret salaten på to tallerkener og fordel laks i mindre stykker og kvarte æg på toppen. Server med brød. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar