onsdag den 24. januar 2018

Polenta Bolognese




Polenta er et lidt overset alternativ til ris, pasta og kartofler. Det er baseret på majs og smager som en fløjlsblød grød. Og så tager det kun få min at lave. Her er den piftet op med basilikum og parmesan.

Polenta Bolognese til 2 personer


Ingredienser:

100 g. polenta
½ liter vand
1 tsk. salt
1 håndfuld basilikum, hakket
½ dl. revet parmesan

1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, hakket
1 peberfrugt, tern
200 g. hakket oksekød
1 lille dåse koncentreret tomatpure
1 dl. vand
1 tsk. oregano
1 tsk. spidskommen
100 g. majs

Desuden: olie, salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Svits løg og hvidløg i olie et par minutter.

2. Tilsæt kødet og brun det.

3. Tilsæt peberfrugter og steg 3-4 min. 

4. Tilsæt tomatpure, vand, oregano og spidskommen og kog under låg ca. 20 min.

5. Bring vand og salt til polenta i kog i en lille slip let gryde. 


6. Tag det kogende vand af varmen og pisk polenta i. Kog ved svag varme et par minutter til konsistensen er som tyk grød. Rør parmesan og basilikum i og smag til med salt. 

7.  Tilsæt majs til kødsaucen og krydr med salt og peber. Varm igennem og server til polentaen. 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar