søndag den 5. april 2015

Salade Nicoise



Ugens tema: Måltidssalater

Denne opskrift afrunder ugens tema med måltidssalater. Mandag starter det nye tema Forårsfrokost med masser af inspiration til blandt andet pinsefrokosten. 

Salade Nicoise er en af mine franske favoritter. Den er rigtig nem at lave og fuld af lækker smag.

Salade Nicoise til 2 personer


Ingredienser:

1 dåse tun i vand
2 æg
150 g. grønne bønner, evt. fra frost
1 hjertesalat
1 rød peber
1 lille potte persille
1 stort skalotteløg
20 grønne oliven

1 spsk. dijonsennep
½ spsk. æblecidereddike
2 spsk. olivenolie
½ tsk. sukker
salt og peber

150 g. brød

Fremgangsmåde:

1. Kog æggene smilende og køl dem af i koldt vand. Pil dem og skær dem i kvarte.

2. Kog bønnerne 2 min i letsaltet vand. Køl dem af i koldt vand og lad dem dryppe godt af.

3. Snit salaten fint og skær peberfrugt i tynde strimler. Skær skalotteløg i tynde ringe. Bland salat, peberfrugt, løg, oliven, bønner og grofthakket persille. 

4. Rør sennep, eddike, olie og sukker sammen og krydr med salt og peber. Vend i salaten.

5. Hæld vandet fra tunen og del den i mindre stykker. Vend den i salaten. 

6. Fordel salaten i to dybe tallerkener eller skåle og læg 4 kvarte æg på hver. Server med brød. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar