onsdag den 8. november 2017

Falafler med Ærter, Pitabrød og Salat




Det er ikke før lykkes mig at lave gode falafler af kogte kikærter, men disse lykkes faktisk rigtig fint. De er lavet af helt almindelige kikærter fra en dåse, og de er ikke for smattede eller falder fra hinanden.

Falafler med Ærter, Pitabrød og Salat til 2 personer


Ingredienser:

1 ds. kikærter
 100 g. ærter, optøede
½ løg, grofthakket
2 fed hvidløg, kvarte
1 håndfuld grofthakket persille
½ tsk. salt
½ tsk. stødt spidskommen
½ tsk. stødt koriander
1/4 tsk. stødt chili
1/4 tsk. bagepulver
1 æg
1 spsk. citronsaft
3-6 spsk. mel
olie til stegning

1 fed hvidløg, presset
50 g. tahin
1 spsk. citronsaft
vand

2 grove pitabrød
½ salathoved, snittet
2 tomater, tern
½ agurk, tern

Fremgangsmåde:

1. Læg kikærterne i en minihakker og hak groft. 

2. Tag halvdelen af kikærterne op og gem dem.

3. Læg ærter, løg, hvidløg, persille, krydderier, bagepulver, æg og citronsaft i minihakkeren og blend til massen er jævn. 

4. Rør de grofthakkede kikærter i og tilsæt mel til dejen er som en tyk havregrød. 

5. Varm olie på en pande eller i et tykt lag i en lille grøde. Steg falafler i olien på begge sider til de er gennemvarme.

6. Rør tahin med hvidløg og citronsaft og rør vand i til dressingen har en fin konsistens.

7. Anret salat, pitabrød, falafler og dressing og server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar