Ugens tema: Hotdogpølser
Jeg lægger ud med et emne som er meget dansk og som kan indgå i de fleste familier. Vi har en tendens til at se hotdogpølser som noget der indgår i hotdogs og svensk pølseret og ikke ret meget andet. Men der er et hav af muligheder med de røde pølser, og dem vil jeg drage frem i den næste uges tid.
Når jeg køber pølser køber jeg helst Langelænders nøglehulsmærkede varianter. Desværre er sundhed ikke førsteprioriteten hos supermarkederne, og mange af dem vælger de nøglehulsmærkede fra, fordi de fylder i køledisken. Det kan derfor være ganske svært at få fat i dem.
Pølser på svensk er en opskrift jeg faldt over i et af Hjemmets mad magasiner. Det er i al retfærdighed nok ikke helt en sommerret, men det smager altså lidt af Ikea hygge - på den gode måde ;) Kartoffelmosen er spædet op med sauterede porrer og pølser og mos serveres med en kraftig løgsauce, der virkelig gør noget godt for retten.
Pølser på Svensk til 2 personer
Ingredienser:
4 pølser
Kartoffelmos:
400 g. kartofler
2 porrer
2 tsk. oliemargarine
3/4 dl. mælk
salt og peber
Sauce:
1 løg
1 spsk. frisk timian
2 tsk. oliemargarine
2 dl. hønsebouillon
saucejævner
salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kog dem i letsaltet vand 15 min.
2. Skær porer i tynde ringe og sauter i oliemargarine ca. 10 min.
3. Bring vand i kog i en stor gryde, tag den af varmen, læg pølserne i og læg låg på. Lad pølserne stå til de skal spises.
4. Hak løget fint og sauter det og timian i oliemargarine ca. 10 min. Tilsæt bouillon, kog godt igennem, jævn og smag til med salt og peber.
5. Mos kartoflerne med en el-mikser og tilsæt mælk, salt og peber. Vend porrerne i.
6. Anret kartoffelmos og pølser på to tallerkener og hæld saucen over.
Bangers and mash med onion gravy. Uh det ville jeg gerne ha' smagt :)
SvarSletJa nu du siger det kan det vel egentlig lige så vel være en britisk sag. Gravyen var dog en tand for sund til britterne :P
Slet