Bøf Stroganoff stammer fra Rusland, og denne lækkerbisken er en rigtig weekend- eller kæresteret. Men den kan selvfølgelig også spises en helt almindelig onsdag aften sammen med familien. Retten er krydret, men ikke stærk, så børnene kan være med, og den indeholder alle de grønsager man har brug for.
Bøf Stroganoff med Hasselbackkartofler til 2 personer
Ingredienser:
2 oksesteaks a 125 gram
2 tsk. olie
salt og peber
1 rødløg
250 g. champignon
1 grøn og 1 rød peberfrugt
2 tsk. olie
½ tsk. paprika
1/4 tsk. røget paprika
½ spsk. koncentreret tomatpure
½ spsk. æblecidereddike
1½ dl. oksebouillon
½ karton madlavningsfløde 4 % (1,25 dl.)
salt og peber
400 g. kartofler
2 tsk. olie
salt, peber og paprika
Fremgangsmåde:
1. Skræl kartoflerne og skær dem i skiver uden at skære helt igennem. Læg kartoflerne i en spiseske, mens du skærer dem.
2. Læg kartoflerne på bagepapir på en bageplade og pensl dem med olie. Drys med salt, peber og paprika. Bag 45-60 min ved 200 grader.
3. Skær kødet i tern. Rens champignon og skær i kvarte. Skær løget i tynde ringe og skær peberfrugter i tern.
4. Svits kødet i olie til det er brunet. Krydr med salt og peber og tag op ad gryden.
5. Svits løg, peberfrugt og champignon i olie i den samme gryde 3 min. ved middel varme.
6. Tilsæt de to slags paprika og steg 1 min.
7. Tilsæt tomatpure og æblecidereddike og steg 3 min.
8. Tilsæt bouillon og bring i kog.
9. Tilsæt kød og fløde og varm godt igennem ved middel varme. Smag til med salt og peber og server med kartoflerne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar