Det kan være praktisk at have det meste af madpakken liggende klart i fryseren, og til det er madmuffins et virkelig godt valg. De er bløde og lækre som en muffin, men med fuldkorn og uden de store mængder sukker og fedtstof. Jeg bagte mine muffins i en silikoneform med plads til 12 muffins, men de kan også bages i farvestrålende papirforme.
Madpakkemuffins med Skinke og Feta, 12 stk.
Ingredienser:
210 g. mel
90 g. fuldkornshvedemel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
2 æg
2 spsk. olivenolie
1 spsk. akaciehonning
3½ dl. A38 0,5 %
50 g. soltørrede tomater
3 forårsløg
75 g. salattern 5 %
100 g. skinke (tern eller strimler)
2 tsk. tørret oregano
Fremgangsmåde:
1. Bland mel, fuldkornshvedemel, bagepulver og salt i en stor skål.
2. Pisk æg, olivenolie, honning og A38 sammen og rør det i melet.
3. Skær soltørrede tomater i strimler, snit forårsløg fint og skær salattern i mindre tern. Rør det i dejen sammen med skinke og oregano.
4. Fordel dejen i 12 papir eller silikoneforme. Husk at smøre med lidt olie hvis du bruger silikoneforme.
5. Bag 15-20 min ved 175 grader og lad dem køle af. Opbevares i køleskab eller fryser.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar