Butternut squash er meget oppe i tiden og fås derfor i de fleste supermarkeder. Jeg skal ikke gøre mig klog på, om det er en squash- eller en græskarvariant, men den har i hvert fald ikke meget tilfælles med de squash vi kender her i Danmark. Smagen er nøddeagtig og kødet er fast.
Butternut Squash Suppe med Gulerod og Appelsin til 2 personer
Ingredienser:
2 tsk. olie
½ løg
2 fed hvidløg
250 g. gulerødder
1 appelsin
400 g. butternut squash uden skræl
1 liter hønsebouillon
salt og peber
150 g. groft brød
Fremgangsmåde:
1. Hak løg og hvidløg. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skær butternut squash i tern.
2. Svits løg og hvidløg i olie i en gryde 2-3 minutter.
3. Tilsæt gulerod og svits et par minutter mere.
4. Pres saften af appelsinen og hæld i gryden. Bring i kog.
5. Tilsæt butternut squash og bouillon, bring i kog og kog under låg ved svag varme 30 min.
6. Blend suppen i en blender eller med en stavblender til den er helt jævn.
7. Hæld tilbage i gryden, varm igennem og smag til med salt og peber. Server med brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar