torsdag den 24. oktober 2013

Stegt Torsk med Rødbedesalat



Rødbede er en af mine efterårsfavoritter, og jeg kan godt lide at prøve den på nye måder. Denne gang blev det i en salat med et strejf af mellemøsten til et stykke stegt torsk. Torsk kan godt lyde lidt kedeligt, men det er i bund og grund et spørgsmål om :at købe frisk fisk og kun stege det ganske kort. Overstegt torsk er sej og "fisket". Jeg spiste ris til retten, men kartofler (kogte eller ovnstegte) vil også passe godt til.

Stegt Torsk med Rødbedesalat til 2 personer


Ingredienser:

2 stykker torskefilet a 125 gram
2 tsk. hvedemel
2 tsk. oliemargarine
salt og peber

400 g. rødebeder
4 forårsløg
½ chili
½ tsk. tørret mynte
1 spsk. citronsaft
2 tsk. olivenolie

Fremgangsmåde:

1. Kog rødbederne 1 time og køl dem af i koldt vand. Gnid skindet af.

2. Skær rødbederne i tern og bland med hakket forårsløg, finthakket chili, mynte, citronsaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.

3. Bland mel med salt og peber. Tør torsken med køkkenrulle og vend den i melet.

4. Steg torsken 2 min på hver side i oliemargarine og server med salaten.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar