torsdag den 12. december 2013

Chokoladekarameller




I forbindelse med afprøvning af Dansukker Glukosesirup lavede jeg disse karameller. Jeg havde lidt problemer med opskriften, men heldigvis ikke noget, der ikke findes en løsning på. Du vil derfor ikke ende med karameller som dem på billedet, men vil i stedet have karameller i små fine folieforme. 

Chokoladekarameller, ca. 30 stk.


Ingredienser:

1 dl. piskefløde
½ dl. lys sirup
2 spsk. glukosesirup
½ dl. sukker
1 spsk. kakao

Små konfekt-folieforme

Fremgangsmåde:

1. Put ingredienserne i en gryde og bring i kog. Kog ved middel varme 30-45 min. Karamellen er færdig når du kan hælde en smule karamel i et glas koldt vand, tage den op og trille den til en kugle. 

2. Beklæd en form 15x15 cm. med bagepapir og hæld massen heri. Stil den i køleskabet nogle timer. 

3. Skær karamellen i ca. 30 tern og læg hvert tern i en konfekt-folieform. Sæt dem tilbage i køleskabet. Næste dag passer karamellerne til formen og kan opbevares på køl i en dåse eller bøtte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar