torsdag den 9. januar 2014

Røget Laks med Kold Pastasalat og Salat med Bønner




I denne mørke vintertid dukker endnu en sommerlækker omgang aftensmad frem af mit køkken. Pastasalat med feta på en bund af lækker røget laks og med en lækker salat som tilbehør. Der er ikke meget simremad over det, men i min verden er det her comfort food. Røget laks er ren forkælelse og retten ligger let og lækkert.

Røget Laks med Kold Pastasalat og Salat med Bønner til 2 personer


Ingredienser:

125 g. røget laks
1/4 bakke rucola

Pastasalat:
100 g. pasta
100 g. salattern 3 %
1/4 bdt. persille
½ spsk. citronsaft
salt og peber

Salat med bønner:
1 romainesalat
100 g. bønner, friske eller fra frost
1 gulerod
1/4 bdt. persille
2 tsk. koldpresset olie
1 tsk. citronsaft
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Kog pastaen i saltet vand. Hæld vandet fra og skyld pastaen i koldt vand til den er helt afkølet.

2. Mos salattern og rør sammen med finthakket persille, citronsaft, salt og peber. Tilsæt evt. lidt vand til en passende konsistens. 

3. Rør pastaen sammen med fetacremen.

4. Blancher bønnerne 3-4 min i letsaltet vand, hæld vandet fra og køl dem straks i koldt vand. 

5. Snit romainesalaten, hak persillen groft og skær guleroden i meget tynde skiver. Bland det hele med bønnerne.

6. Rør olie, citronsaft, salt og peber sammen og bland i salaten. 

7. Anret laksen på to tallerkener og top pastasalaten ovenpå. Dekorer med rucola udenom. Anret salaten ved siden af og server.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar