tirsdag den 22. april 2014

Påske Cupcakes





Jeg håber, at I alle har haft en god påske, og at de der har haft ferie også har haft en god en af den slags. Min har været rolig nok til, at der har været rigelig tid til at lege lidt i køkkenet. Og godt nok er det forbi den tid nu, men jeg tror ikke der vil være nogen brok, hvis man alligevel laver disse søde kager.

I min familie har vi ikke for vane, at slutte påskefrokosten med et ostebord, mest af alt fordi vi på det tidspunkt slet ikke kan spise mere. Vi plejer derfor at gå en lang tur og så vende tilbage til en kop kaffe og nogle lækkerier. I år blev lækkerierne disse meget påskede cupcakes med æg i reder på toppen. Opskriften er fra Hello Cupcake af Leila Lindholm, og er bare så lækker! Luftige hasselnøddekager, cremet nutella frosting, marcipanreder og mandelæg. Så kan de fleste finde lidt ekstra appetit frem.








Påske Cupcakes, 12 stk.


Ingredienser:

Kage:
2 æg
150 g. sukker
100 g. hasselnødder
150 g. mel
1 tsk. bagepulver
3/4 dl. mælk

Frosting:
100 g. nutella
400 g. flormleis
4 spsk. kakao
2 tsk. vanillesukker
150 g. flødeost
1 spsk. kaffe

400 g. marcipan
36 mandel- eller chokoladeæg

Fremgangsmåde:

1. Pisk æg og sukker hvidt og skummende.

2. Blend nødderne helt fint og vend dem i æggene med mel og bagepulver.

3. Rør mælken i og fordel dejen i 12 muffinforme.

4. Bag ca. 20 min ved 175 grader og lad dem køle helt af, gerne til næste dag.

5. Rør nutella, flormelis, kakao og flødeost sammen.

6. Tilsæt kaffe og rør det sammen. 

7. Smør det på kagerne.

8. Pres marcipanen igennem en hvidløgspresser og form små reder, der lægges på kagerne. Læg tre æg i hver rede. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar