lørdag den 3. oktober 2015

Svinemørbrad i Fad med Champignon, Feta og Kartofler





Denne ret er super nem at gøre klar, og den kan nemt klargøres dagen i forvejen og sættes i køleskabet, så det bare er at smide den i ovnen og vente på, at den er færdig. Kartoflerne er forkogte, og det giver dem en rigtig lækker blødhed, når bacon afgiver smag ned i fadet.

Svinemørbrad i Fad med Champignon, Feta og Kartofler til 4 personer


Ingredienser:

800  g. små, kogte kartofler
1 rødløg
250 g. markchampignon
100 g. feta
1 spsk. tørret oregano
1 svinemørbrad 5-600 gram
1 spsk. olivenolie
salt og peber
1 pakke bacon i skiver

3 dl. creme fraiche
1 fed hvidløg
1 tsk. chilisauce
2 tsk. citronsaft
salt og peber

Fremgangsmåde:

1. Afpuds svinemørbraden og skær næsten helt igennem på langs, så der dannes en stor plade kød.

2. Hak rødløg fint og læg det langs midten af kødet. Skær 1/4 af champignons i tern og læg over rødløget. Smuldr fetaen over og krydr med salt, peber og halvdelen af oreganoen. Dryp lidt olivenolie på. Fold kødet op om fyldet og pak ind i bacon.

3. Skær kartoflerne i halve og fordel i et ovnfast fad. Skær champignon i kvarte og fordel over kartoflerne. Dryp med resten af olien og krydr med salt, peber og oregano. 

4. Læg mørbraden over kartoflerne og sæt i ovnen 40 min ved 200 grader.

5. Rør creme fraiche sammen med presset hvidløg, chilisauce, citronsaft, salt og peber og server til retten. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar