Denne ret er super nem at gøre klar, og den kan nemt klargøres dagen i forvejen og sættes i køleskabet, så det bare er at smide den i ovnen og vente på, at den er færdig. Kartoflerne er forkogte, og det giver dem en rigtig lækker blødhed, når bacon afgiver smag ned i fadet.
Svinemørbrad i Fad med Champignon, Feta og Kartofler til 4 personer
Ingredienser:
800 g. små, kogte kartofler
1 rødløg
250 g. markchampignon
100 g. feta
1 spsk. tørret oregano
1 svinemørbrad 5-600 gram
1 spsk. olivenolie
salt og peber
1 pakke bacon i skiver
3 dl. creme fraiche
1 fed hvidløg
1 tsk. chilisauce
2 tsk. citronsaft
salt og peber
Fremgangsmåde:
1. Afpuds svinemørbraden og skær næsten helt igennem på langs, så der dannes en stor plade kød.
2. Hak rødløg fint og læg det langs midten af kødet. Skær 1/4 af champignons i tern og læg over rødløget. Smuldr fetaen over og krydr med salt, peber og halvdelen af oreganoen. Dryp lidt olivenolie på. Fold kødet op om fyldet og pak ind i bacon.
3. Skær kartoflerne i halve og fordel i et ovnfast fad. Skær champignon i kvarte og fordel over kartoflerne. Dryp med resten af olien og krydr med salt, peber og oregano.
4. Læg mørbraden over kartoflerne og sæt i ovnen 40 min ved 200 grader.
5. Rør creme fraiche sammen med presset hvidløg, chilisauce, citronsaft, salt og peber og server til retten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar